Когато държавата и Общината работят в екип за разкриване на

...
Когато държавата и Общината работят в екип за разкриване на
Коментари Харесай

Кметът на Петрич: От Хераклея Синтика ще се получи сериозен туристически продукт

Когато страната и Общината работят в екип за откриване на античния град Хераклея Синтика, който е бил близо 10 кв. км., сигурно ще се получи сериозен туристически артикул. Това сподели дневния блок „ Добър ден “ на Радио „ Фокус “ кметът на Община Петрич Димитър Бръчков във връзка отпуснатите преди дни 100 000 лв. от Правителството за разкопки на Хераклея Синтика.

Той заяви, че 1/3 от пътя, водещ до туристическата забележителност, към този момент е подготвен, само че не уточни до по кое време се чака да завърши благоустрояването. Кметът разяснява още, че разкопките на античния град не са спирали. На огромна дълбочина наоколо до пътя са открити нови каменни блокове, които евентуално ще слагат нова мистерия, изясни градоначалникът.

„ Хераклея Синтика съставлява сложен туристически артикул. Разположен е на място със сериозна верска мощ, както споделя и пророчицата Ванга. В непосредствена непосредственост се намира и храмът на пророчицата, неповторимата природа в местността Кожух и античният град Хераклея Синтика. Когато един екскурзиант посети това място има опция да види три разнообразни измерения “, разяснява Димитър Бръчков.

Той сподели още, че концепцията му е Хераклея Синтика да се облече в капиталови планове посредством програмата „ Региони в напредък “, която дава спомагателни средства и за археология, и за туристически атракции. Античният град е един от най-значимите археологически обекти у нас. Съседна Гърция неведнъж се е борила да разкрие самата Хераклея Синтика на нейна територия, като даже се е считало, че античният град е там, разяснява кметът. Разкопките на доцент доктор Людмил Вагалински обаче изрично потвърждават, че градът е на наша територия, добави Димитър Бръчков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР