Когато дъното те гледа отгоре – това е положението тук

...
Когато дъното те гледа отгоре – това е положението тук
Коментари Харесай

Кой е болният тук: Момчето, което Емили води на каишка или всички ние, които позволихме това да се случи?

Когато дъното те гледа от горната страна – това е ситуацията тук от... не знам от кой момент, и с времето става единствено по-страшно. Много дъна сме издигнали на фундамент и най-вероятно ще продължаваме да го вършим, а пък те ще ни гледат отвисоко. Схванахте метафората, тъй като колкото и да е метафора, в действителност може да се каже, че това е дословната истина.

А по отношение на конректната обстановка, която мъчително внезапно ни подсети къде се намираме – едно дъно взело, че се помислило за връх и почнало да дърпа човешко създание на каишка в мола. Придружавали го още две напомпани дъна, които незнайно по какъв начин станали известни. Кратката ми информация сочи, че тия дъна били „ инфлуенсъри “ или пък казано на по-разбираем език, „ вдъхновители “. Кой ги дефинира като такива, най-вероятно те самите, тъй като към момента не раздават дипломи за тази настояща специалност. Та...

Тези ми ти вдъхновители – Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката (то от имената им струи едно вдъхновение) решили да вземат едно момче и да го изведат на каишка в мола. Емили, тъкмо като садистична господарка, му дава команди да върви или да седне, а пък другите двама го пращат да търчи след хвърлена от тях чаша. След това получава поощрително потупване по главата от Чеченеца.

Обстановката в мола наподобява злокобна, даже не поради протичащото се пред камерата, а поради нелепото успокоение, което царува измежду очевидците на тази откровена подигравка с момче, което на всичкото от горната страна в следствие излиза наяве, че е болно. Хората стоят, гледат гратис шоу и сеирът е толкоз огромен, че евентуално доста от тях са стигнали до нравствен оргазъм. Сещате ли се – като тези обстановки, в които се образуват големи опашки към злополука на пътя, единствено тъй като водачите забавят скоростта, с цел да могат хубаво да видят какво се е случило и да си кажат „ Ех, добре, че не ми се случи на мен “. Та...нещо сходно.

А дали, в случай че нямаше кой да снима този смут, измъдрен от Чеченеца, Тошо Куката и компания, щяхме да разберем за тази подигравка? Кой ни направи толкоз смайващо безхаберни, безразлични, бездушни и най-много елементарни?

Всички имаме виновност – от политиците до чистачките по улицата, че издигаме на фундамент татуирани, напомпани същества с държание на мутри от 90-те, емилита и мелиси, които години наред не могат да си дефинират пола и нагли компаньонки с грамадни усти и деколтета, и пусти души. А ето и цялата обстановка, разказана от създателя на видеото, с помощта на което Емили, Чеченеца и Тошо бяха арестувани:

" Упадъкът на един дребен, само че за сметка на това доста елементарен народ...
P.S С мен се свърза жена, която е някогашна учителка на момчето, което е в ролята на куче...
Всъщност става въпрос за подигравка с момче със специфични потребности...
Семейството има още едно дете, което е болно от диабет, и родителите не могат да си разрешат юрист.
Сега бих желал да знам, кой е подготвен да помогне, чисто финансово или с безплатни адвокатски услуги? "

Прав е индивидът – малко сме, но за сметка на това знаем по какъв начин да бъдем елементарни.

Поредното доказателство за това е обявата на Милен от последния час, в която той показа какво пояснение е получил за бездействието на охранителната компания на пловдивския мол:

" Не толерираме сходно държание, само че не чухме, не видяхме и не разбрахме ".

Ясно е, че няма човек, който ще каже едно огромно „ Евала “ за тази садистична нецензурност на гърба на болно момче с родители, които явно са изпаднали в съвсем безпомощно положение. Но това не би следвало да е отговорът на компания, наета да следи за сигурността на хората в мола. Не чули, не видяли, не разбрали. Точно като картинката с трите маймунки, която идеално разказва дереджето ни, когато би трябвало да поемем някаква отговорност в сходни обстановки.

Сериозно ли на нито една охранителна камера не се вижда по какъв начин, по дяволите, водят човек на каишка? Сериозно ли могат да те влачат по пода на този огромен търговски обект и никой нищо да не направи? Ясно е, че очевидците ще гледат сеир и никой нищо няма да каже, само че най-малко хората, виновни за реда в мола би следвало да се намесят. Наистина ли, в случай че нямаше кой да снима в този миг, този случай щеше да остане просто по този начин?

И въпреки всичко, има нещо позитивно в цялата гнусна каша. Вече е открит юрист, който да отбрани фамилията и момчето. Все отново, отговорните са задържани. И обяснението на Тошо Куката пред камерите е, че жертвата на концепцията за „ абсурден клип “ в действителност сама поискала да взе участие. Момчето даже се молело да го включат във видеото, с цел да получи известност.

Емили пък изясни, че нямала визия в какво ще взе участие и че Чеченеца и Тошо Куката я предиздвикали съвсем принудително да влезе в ролята на господарка. Самата тя (или по-скоро то) сподели, че в случай че е знаела/о, че момчето е болно, нямало да взе участие в тази подигравка. 

Да, момчето може и да е с медицински потвърдени проблеми, само че не то е болното в тази обстановка. Болни са тримата „ инфлуенсъри “, в случай че им погледнете лицата, ще го констатирате на мига, заболели сме и ние, които ги вършим известни и мълчим, до момента в който им гледаме сеира. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР