Когато Covid-19 доведе до строги ограничителни мерки в Италия, в

...
Когато Covid-19 доведе до строги ограничителни мерки в Италия, в
Коментари Харесай

Коронавирусът ускорява дигитализацията на европейските енергийни компании

Когато Covid-19 докара до строги ограничаващи ограничения в Италия, в електрическата компания Verampio беше време за решения. Залата за ръководство, от която се управляват няколко хидроцентрали в района Пиемонт, извънредно тежко обиден от пандемията, трябваше да бъде подсигурена, с цел да продължи работата.

Операторът Enel, най-голямата електрическа компания в Европа, бързо сътвори паралелна аварийна зала за ръководство на по-малко място, намиращо се на към 30 километра, а също по този начин свърза основни чиновници с базата данни на централата, с цел да могат да работят от у дома за поддържане на ръководството.

Не сме правили такова нещо за дълъг интервал от време, само че незабавно проработи, сподели Джузепе Серекиа, който управлява цифровия център за световно енергийно произвеждане на Enel.

За да отговорим както би трябвало на провокациите на Ковид, засилихме напъните си в региона на дигитализацията, уточни той.
Като фирмите в други браншове на европейските енергийни компании им се постанова да ускорят внедряването на нови технологии, защото коронавирусът ги принуждава да употребява програмен продукт, а не хора, за ръководството на сериозна инфраструктура, в това число фабрики и мрежи.

Консултанти споделят, че мярката е закъсняла.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР