Когато чуете думата сценограф, къде си го представяте? Може би

...
Когато чуете думата сценограф, къде си го представяте? Може би
Коментари Харесай

Изоставените предмети са съкровища, които са безкраен източник на вдъхновение

Когато чуете думата сценограф, къде си го представяте? Може би в малко ателие с компютър в ъгъла? Възможно е и такива да има, само че Мария Паунова, с изключение на сценограф по обучение, е и занаятчия по извайването на статуи и същински чудеса от метал, дърво и какво ли още не. Тя е създател, който преобразява до неразбираемост детайлите в една по-голяма и действителна сцена – света към нас. И основава своите уникалности не другаде, а в работилница – с шлайф, длета и всевъзможни принадлежности... Защото тя е част от екипа на Работилница ПУНКТ. Ето защо става дума.

 Изоставените предмети са съкровища, които са безконечен източник на ентусиазъм

С твоите сътрудници Ивайло Митев и Петър Каменов сте събрали в едно думите работилница и пункт... А когато човек чуе това, първата асоциация не е обвързвана с изкуство. Какви ги творите в действителност в Работилница ПУНКТ?

– Работилницата я основахме през 2010 година с концепцията, че ще се занимаваме с по този начин нареченият upcycle или преведено на български – креативно надгражданe на открити предмети, трансформирайки ги във функционални арт обекти. По-простичко казано, събираме всевъзможни обекти от първокласен дървен материал или метал и от частите им сътворяваме наш дизайн. Понякога един стол да вземем за пример може да бъде направен от частите на шест разнообразни стола.

 Изоставените предмети са съкровища, които са безконечен източник на ентусиазъм

Вие май не сте единствено създатели, а и нещо като трансформатори, даже по-скоро – лечители, които безусловно дават нов живот на остарелите, счупени и захвърлени мебели и материали. Всъщност вършиме нещо великанско, само че някой ще попита: за какво?

– Защото същински имаме вяра в преизползването, защото за нас изоставените предмети са съкровища, които са безконечен източник на ентусиазъм.

 Изоставените предмети са съкровища, които са безконечен източник на ентусиазъм

Сред толкоз движимости, носещи забавния дух на предишното, с твоите съидейници елементарно ли намирате модерните софтуерни пътища за осъществяване на основаното от вас? Какво ви улеснява в връзката със света, с клиентите ви?

– Желанието и пристрастеността ни към старите и ненужни предмети ни карат да продължаваме да опитвам, с цел да покажем на света, че и те могат да бъдат красиви и най-много – неповторими.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР