Когато чуете апартамент за над 2 млн. лева, сигурно си

...
Когато чуете апартамент за над 2 млн. лева, сигурно си
Коментари Харесай

Градът, в който двустаен апартамент струва 2,7 млн. лева

Когато чуете " апартамент за над 2 млн. лв. ", несъмнено си представяте необикновен разкош. Оказва се обаче, че това е цената на нормално двустайно жилище в града с най-скъпи парцели в света - Хонконг.

По данни на уеб страницата Finder апартамент с две стаи там коства приблизително 1,4 млн. евро или 8,7 пъти повече от междинното ниво в света. Средната цена на квадратен метър на апартамент в центъра на града излиза 24 405 евро.

Британската столица Лондон се подрежда на второ място измежду градовете с най-скъпи жилища. Там междинната цена на двустаен апартамент е малко над 885 хиляди евро, или близо 15 хиляди евро на квадратен метър.

Третото най-скъпо място в света за закупуване на апартамент е Сингапур , където междинната цена на жилището е малко над 858 хиляди евро, или 14 850 евро за кв. м.

В топ пет попадат още Пекин и Цюрих, където междинната цена на двустайните жилища в центъра на града доближава надлежно близо 760 хиляди евро и близо 753 хиляди евро, демонстрират данните на уеб страницата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР