Когато чуеш от успели инвеститори какво е в България, съвсем

...
Когато чуеш от успели инвеститори какво е в България, съвсем
Коментари Харесай

Борисов: За България питайте инвеститорите, а не хейтърите на жълтите павета

Когато чуеш от съумели вложители какво е в България, напълно друга визия ще получиш в сравнение с злобарите на жълтите павета. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Индустриалната зона в Шумен. „ По-интересно е да чуете американските, турските и другите вложители в Индустриалния парк за изискванията у нас, за това, което построяваме в община Шумен с публично-частно партньорство - към този момент заводите са факт. На първо място те слагат Автомагистрала „ Хемус ", тъй като тя е жизненоважна в района. С наслада одобряват това, че се строи интензивно ", разяснява Борисов. Премиерът уточни, че към този момент години наред се поддържа 4% растеж на стопанската система, а безработицата е паднала до 5% и не работят единствено тези, които не желаят да работят.

Министър-председателят съобщи, че доста пари се заплащат в обществените системи и на процедура бизнесът тежко се затруднява с намирането на служащи, по тази причина ще се мисли и работи в посока просветителна инфраструктура, обучение, квалификацията на служащите.

Бойко Борисов посочи стабилността на българският лев. По думите му разликата сред България и прилежащите ѝ страни през последните години е видна - ние се развиваме нагоре и се строи се от ден на ден.

По време на диалозите с премиера Бойко Борисов в цех „ Енпай " кметът на Шумен Любомир Христов изясни, че Индустриалният парк е публично-частно партньорство, в което делът на общината е 45%. „ За последните две години сме привлекли 17 вложители в Шумен, от които трима клас А. Паркът е една от най-модерните индустриални зони в България с изцяло построена инфраструктура. В началото на месеца направихме първа копка на новата подзона С, защото зона А към този момент е пазарно осъществена над 85 %. ", изясни Любомир Христов. Изпълнителният шеф Николай Тончев показа преимуществата на Индустриалния парк в Шумен за вложителите, които биха желали да изградят своите производства тук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР