Когато чуем за приспиване на бебета, често си ги представяме

...
Когато чуем за приспиване на бебета, често си ги представяме
Коментари Харесай

Два лесни метода за приспиване на бебета

Когато чуем за приспиване на бебета, постоянно си ги представяме зарязани в своите, с цел да плачат сами, до момента в който най-сетне се унесат. Но има доста по-хуманни способи да им помогнем да се научат да се самоуспокояват.

 

Метод 1

Теорията зад този способ е елементарна: децата ще заспят по-лесно, в случай че бъдат водени през поредност от предвидими, приятни и тихи ритуали преди лягане. Но в случай че изберете време, което е прекомерно рано, бебето няма да се усеща задоволително сънливо и може да не заспи. С тази стратегия вие обучавате вашето дете да свързва рутината преди лягане с възприятие на унесеност и вършиме това, като отлагате началото на рутината, до момента в който не сте сигурни, че то е готово да заспи.

Оставете настрани графика, който желаете да наложите в бъдеще. Какво се случва в този момент? По кое време вашето бебе заспива естествено? Приемете това като собствен настоящ час за лягане и въведете успокояваща рутина, която води до него всяка вечер: до 20 минути тихи, спокойни и приятни действия. Такива са да вземем за пример вечерна баня, лек масаж, гушкане или приспивни песни.

След като повторите процеса няколко нощи, бебето ще се научи да свързва новите ритуали със заспиване. След това ще можете последователно да променяте графика, като лягате 10-15 минути по-рано на всеки няколко дни, до момента в който не достигнете стремежи час за сън.

 

Метод 2

При този метод към образованието за сън на бебето вие го поставяте в

кошарата, до момента в който е към момента е будно. След това седите наоколо, тъй че то да може да ви вижда и чува, до момента в който заспи. Повтаряте процеса през идващите нощи, само че с течение на времето обръщате все по-малко внимание на бебето и отдалечавате физически мястото, където сте седнали, приближавайки го от ден на ден към вратата на детската стая.

След като сте постигнали триумф с това за няколко нощи (бебето ви заспива без да има потребност да ви допира или взаимодейства с вас), можете да добавите нов детайл към процедурата. По веднъж на вечер, малко откакто сте сложили детето в леглото, пробвайте да излизате от стаята за по няколко секунди. След това се върнете още веднъж, преди бебето да е почнало да плаче. Това ще му помогне да научи, че може да лежи будно, напълно единствено, без да се опасява, че е изоставено.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР