Когато чуем думата психопат, ние си представяме най-често агресивен мъж.

...
Когато чуем думата психопат, ние си представяме най-често агресивен мъж.
Коментари Харесай

Колко опасни са жените-психопати?

Когато чуем думата умопобъркан, ние си представяме най-често нападателен мъж. Попкултурата и литературата способстват за построяването на този стандартен облик. Спомнете си за Алекс от " Портокал с часовников механизъм " или Бейтман от " Американски психар ". Но съществуват и мощни женски облици на жени-психопати, като една от най-известните героини е Ани Уилкс от " Мизъри " на Стивън Кинг. Ново проучване удостоверява хипотезата, че евентуално в действителност съществуват по-малко дами психопати от мъже-психопати, само че съгласно учените техният брой действително се подценява доста, а те могат да са също толкоз рискови, колкото и мъжете.

Психопатията е личностно разстройство, което се характеризира с редица абнормалности в държанието и прочувствените реакции.Това включва липса на състрадание или страдание, манипулативност и измамност. Психопатите нормално са безотговорни и не признават законите и обществените правила. Нерядко психопатите се разминават с следствията от своите дейности, предпазени от своя постоянно срещан сексапил. Те са доста умели в това да мимикрират страсти като обич, боязън, страдание и по този начин да останат скрити. Модерната медицина счита, че психопатията е в следствие от избрани структурни вариации в мозъка, които се получават по време на раждането. Сканирания демонстрират, че психопатите взимат късогледи и краткосрочни решения, които са импулсивни и се базират на кратковременната премия, което е и огромната разлика с не-психопатите.

Жените-психопатки са манипулативни, контролиращи, подмолни, лъжливи, не поемат отговорност за своите дейности, експлоатират необмислено другите и са изцяло лишени от състрадание. Много от тях са били жертва на тормоз и техните психопатични трендове нормално стартират да се изявяват по време на техните тийнейджърски години.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР