Когато чуем думата медиуми“, обикновено пред очите ни изплуват картини

...
Когато чуем думата медиуми“, обикновено пред очите ни изплуват картини
Коментари Харесай

Духове на велики художници творят чрез медиуми

Когато чуем думата „ медиуми “, нормално пред очите ни изплуват картини от спиритични сеанси, кристални топки и другарство с духове

Повечето медиуми са хора с нараснала сензитивност към действителностите от живота, които не можем да зафиксираме с нормалните си пет сетива…

Сред известните медиуми са Мойсей, Исус, Мохамед, Нострадамус, Конфуций, Елена Блаватска, Волф Месинг, Ури Гелер, Едгар Кейси и други. Надарените с сходни качества могат да се разпознаят по това, че същинският медиум ви оповестява информация, която не би могъл да знае.

Най-често дарбата се демонстрира у чувствителни хора или по време на мощен психически стрес. Тя провокира нараснал интерес, а от време на време даже боязън у невежите религиозни фанатици. Но би трябвало да отбележим, че и в религиозните източници на разнообразни култури постоянно се загатва за другарство с далечни предшественици, ангели, демони .

Древнскитайски трактати показват, че индивидът има освен физическо, само че и астрално тяло. Астралното е невидимо, само че медиумите могат да го усещат и да черпят информация от него.

Изследователи на паранормални феномени настояват, че след гибелта човешката душа може освен да влиза в контакт със света на живите, само че даже да оставя материални свидетелства за съществуването си. Пример за това са картините, които рисуват душите на известни художници благодарение на медиуми.

Един от тези „ проводници “ е бразилката Мария Гертруда Коельо

Тази жена в никакъв случай не се е обучавала да рисува и не се счита за художничка. Но е задоволително да хване маслените бои, платното и да се потопи в бездънен транс с цел да сътвори шедьовър.

Това гръмко определение за картините й не е пресилено. Тя с удивителна акуратност копира платната на такива майстори като Веласкес, Ван Гог, Реноар, Матис. Като освен това на всяко платно стои подписът на създателя. Самата Мария твърди, че ръцете й са под ръководството на духовете на великите художници. Тя не употребява четка, а само… пръстите си, които топи в боята. Скоростта, с която рисува, е немислима за художниците.

Друг образец за този феномен е бразилският парапсихолог Луис Антонио Гаспарето

Изпадайки в транс, той съумява да нарисува 21 картини, които специалисти абсолютно признават за творения на художници като Дюрер, Реноар, Сезан и Пикасо . При това медиумът ги рисува по едно и също време по две, употребявайки и лявата, и дясната си ръка. Според Гаспарето с лявата рисува душата на един, а с дясната – на различен популярен художник.

Когато медиумът изпадне в транс, т.е. независимо трансформира съзнанието си, той може да приложи качествата си да се включва към астралното познание. Превръща се в проводник, канал сред физическия и астралния свят. Контактът настава инцидентно и непринудено, явявайки се „ заложба свише “.

С помощта на подготовка на сетивата е допустимо непрекъснато предаване на информация извън

Чувствителността може ненадейно да намалее, както и да се прояви способността да се усеща, чува и знае за протичащото се, за бъдещето или предишното. Знанията, които получава медиумът в положение на транс при такива включвания, значително се отличават от това, което можем да почерпим от забележимия свят. Гаспарето е уверен, че починалите майстори го употребяват като инструмент за да покаже, че животът продължава и след гибелта.

Тук може би е намесена и телекинезата

Първо, медиумът получава телепатична покана от майсторите да се захване за работа. И тогава се включват ръцете, които стартират да се движат сами по платното…

Инфо: medium.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР