Когато чуем думата брънч, повечето от нас се сещат най-напред

...
Когато чуем думата брънч, повечето от нас се сещат най-напред
Коментари Харесай

Коктейл в 12 на обяд? Ако сме на брънч, може!

Когато чуем думата „ брънч ”, множеството от нас се сещат на първо време за класическите яйца “Бенедикт ”, английска закуска и гофрета за десерт, споделени с другари в ранния обяд през уикенда. Така наподобява днешният вид на този обред, който се появява като традиция преди повече от век, а в наши дни концепцията е регулярна част от всекидневието на доста хора, изключително тези които са учили или живели в чужбина.

Какво ще кажете обаче, в случай че изменим малко концепцията и вместо яйца „ Бенедикт ” ви предложим авторски коктейли, а към тях прибавим леден бюфет за допълнение на картината?

Това е и класическият вид на брънча, разказан за първи път през 1895 година от английския създател Ги Беринджър в страниците на списание Hunter’s Weekly. Той разказва брънча като късна закуска, по времето, на която хората се социализират и се зареждат с сила за оставащата част от деня, в множеството случаи след късно пробуждане. Негово е и предлагането към леките закуски да се прибавят и слаби алкохолни питиета.



Към тези първи времена на брънча, повече от век по-късно, ни връща софийският бар Regale, като предлага първия по рода си коктейлен брънч в столицата.

Още с влизането в новия бар на хотел “Хилтън ”, който отвори порти предходната есен, прави усещане изчистеният интериор и огромните пространства.

Сякаш не сте в стеснен бар със слаба светлина, а навън, с помощта на високите тавани и френските прозорци, от които се вижда булевардът и НДК. А тихият софт джаз единствено добавя визията за спокоен обяд, прекаран в добра компания и пристрастяващи авторски напитки.

Концепцията на коктейлния брънча е елементарна – без значение дали сте посетител на хотела или не, можете в границите на няколко часа да се потопите в спокойната атмосфера на бара и да споделите времето в компанията на другари, до момента в който пиете авторските коктейли на основните бармани Калина и Костадин.



Срещу възнаграждение на закрепена цена можете да поръчате до три коктейла от менюто, а потреблението от студения бюфет е неограничена.

За момента коктейлният брънч се организира един път месечно, по традиция в събота, сред 14 и 17 часа.

Следващият брънч на " Хилтън " е тази събота (16 март), от 14.00 часа. Телефон за резервации: +359 89 550 9028.

В основата на менюто, както за храната, по този начин и за питиетата, заляга потреблението на сезонни съставки и артикули, както и приготвянето на сокове по домашни предписания. Затова и някои коктейли няма да могат да бъдат поръчвани след несъмнено време.



Повечето коктейли съдържат алкохол, само че рецептите са формирани по подобен метод, че той може да се отстрани, без това да наруши комбинацията от усети

С сътрудниците избираме няколко коктейла.

Най-напред залагаме на горчивия Strawberry Bliss - плодова композиция от ягода и лимонен сироп с джин и аперол, към който прибавяме селекция от салами от студения бюфет.

Поръчваме и закачливият An apple a day keeps the doctor away, който е горчиво-сладка композиция от уиски, италиански лешников ликьор и ябълков сироп с мирис на ванилия. Към него прибавяме разнообразни видове самун и няколко типа студени разядки.

За феновете на така наречен моктейли (коктейли без алкохол), водачите и всички други въздържатели, предлагаме Let that Mango, който е микс от сироп от манго, портокалов сок, лимонен сок и джинджифилова бира. За него избрахме селекция от разнообразни типове сирена и пресни плодове.

За идващия път си набелязваме Cosmic Nebula – въз основата на италиански плодов ликьор с мирис на хибискус и портокал, инфузирана с разнообразни аромати водка, и няколко типа сироп. Ако си го поръчате, наблюдавайте по какъв начин го подготвят, тъй като играта с огъня и канелата основава чувство като че ли коктейлът идва в чашата непосредствено от космоса. Сладкият му плодов усет подхожда идеално с някой от леките десерти от бюфета.



Идеята за първия по рода си коктейлен брънч на бар Regale е да предложи на хората освен бягство за уикенда, само че и опция да подгреят от следобеда, преди да продължат съботната вечер на друго място - по тази причина и формалният час е продължен до 17:00.

За момента е налична единствено закритата част на бара, само че от пролетта клиентите ще могат да употребяват и откритата тераса, която гледа към Моста на влюбените и НДК.

Сега брънчът се организира един път месечно, само че ви съветваме да следите профилите на бара в обществените мрежи (във и в ), защото отсега нататък датите ще зачестяват. Така ще разберете и повече за тематичните вечерни празненства, които се провеждат за разнообразни мотиви.

Естествено, всички са поканени, като концепцията даже е от ден на ден външни гости да си подаряват извънредно прекарване в бара и в ресторанта на хотел „ Хилтън ”.

В тази посока се възобнови също през февруари традицията за брънч в ресторанта на хотела, който обаче се организира в неделя. Така клиентите могат да изпитат две разнообразни и еднообразно мощни прекарвания през двата почивни дни, потопени в спокойствието и отличната кухня на ресторант ОХВО в неделя и питиетата на бар Regale в събота.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР