Когато чуем, че някой е изневерил на половинката си, ние

...
Когато чуем, че някой е изневерил на половинката си, ние
Коментари Харесай

Защо изневеряват хората в щастливи връзки?


Когато чуем, че някой е изневерил на половинката си, ние незабавно решаваме, че нещо не е наред във връзката му или просто този човек не е стока. Вероятно този човек не обича колегата си. Вероятно е ужасяващ човек, зажаднял за секс. Или пък бракът му е опустошен, просто още не го е осъзнал.

Да, доста постоянно това са аргументите, само че истината е, че изневярата се случва и в щастливите двойки, колкото и да не ни се има вяра, колкото и нелогично да звучи. Все отново, щом си в щастлива и здрава връзка, значи обичаш този човек. А по какъв начин можеш да изневериш на някого, който обичаш?

Добър въпрос, на който отговор ще дадат няколко по връзките. Ето какви съгласно тях са аргументите изневярата да се случва и в щастливите връзки:

1. Опитват се да открият нещо изгубено



Понякога изневеряващият не се пробва да се откъсне от връзката, само че се пробва да открие нещо изгубено за себе си – може да е свободата си, може да е някаква пристрастеност, може да търси метод да разбере себе си по-добре. Обикновено такива изневери се случват, когато изневеряващият не може да приказва намерено с колегата си за тази липса и се пробва да я запълни отвън връзката.

2. В природата ни е

Изневерите се случват във всяка просвета, даже в тези, които грубо санкционират изневярата. Причината за това може да се крие в биологията ни. Жените се привързват по-силно и търсят дълготрайна връзка, само че мъжете са по-склонни към невярност, тъй като тяхната природа ги подтиква да имат повече дами и от там – повече и по-голям късмет да предадат своето ДНК на бъдещите генерации. Преди пък дамите са изневерявали, с цел да се подсигурят – в случай че брачният партньор почине или я изостави, дамата има втори мъж, който да я отбрани. Днес, несъмнено, такива аргументи са логичен неоснователни, само че въпреки всичко изневярата е вплела корени в ДНК-то ни.

3. Понякога просто се случва

Всеки от време на време е изправен пред изкушения. Симпатичният касиер, който флиртува по този начин нахално. Милият сътрудник, който в действителност се интересува от това, което казваш. Нормално е да се ласкаеш от такова внимание. Понякога събитията по този начин се подреждат, че изкушението става по-силно от нас.

Разбира се, нито една от тези аргументи не е основателно опрощение за изневярата. Тя е на първо място избор. Но изневярата може да се случи на всеки, не си мисли, че в никакъв случай няма да се случи на теб.

Начинът да избегнеш невярност (или най-малко да избегнеш развиването на цяла афера) е връзката. Говорете за терзанията си, за фантазиите си и създайте атмосфера на доверие. Иначе тайните ще стават от ден на ден, лъжите ще бъдат все по-дълбоки и последователно ще подкопаете щастието си.

Всички се изправяме пред изкушения, само че значимото е по какъв начин ще реагираме на тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР