Когато чуем, че кафето в Бразилия е застрашено, мислим за

...
Когато чуем, че кафето в Бразилия е застрашено, мислим за
Коментари Харесай

Ще изчезне ли кафето заради изменението на климата?

Когато чуем, че кафето в Бразилия е застрашено, мислим за изменението на климата в света. Тази течност с прелестен усет и мирис е най-ценената в света след нефта. Изменението на климата в света се случва следено и би трябвало да има натурален баланс.
Пред телевизия РТС проф. доктор Педжа Яначкович уточни, че когато приказваме за изменението на климата, сигурно би трябвало да кажем, че имаме поради най-вече температура и мокрота и всички тези промени се усещат от растенията и животните.
 Каква е разликата сред кафе и еспресо? Каква е разликата сред кафе и еспресо?
Кафето е една от най-популярните питиета, която се употребява от хората по целия свят. Приготвя се от печените семена на растението кафе,...
Що се отнася до кафето, дневно се изпиват приблизително към 2,25 милиарда чаши кафе. От съществуващите 100 типа кафе единствено три са за консумация от индивида: Арабика, Робуста и Иберика.
Изследователи от Кралската ботаническа градина в Лондон са стигнали до извода, че през идващите, 10, 20 или 30 години, към 60 % от типовете кафе ще изчезнат “, сподели проф. Яначкович. Това е повода, заради която към кафеените плантации се засаждат дървета, с цел да стане почвата по-плодородна.
Кафето е значимо за нас и е ценено най-вече след нефта, тъй че развъждането на кафе в природата и при строго следени условия е доста значимо. Смята се, че производството на кафе в Южна Америка ще спадне с 20 %, защото температурата ще се промени. В Китай се предвижда понижаване на площите за развъждане на тази просвета. Но климатичните условия ще отворят нови благоприятни условия за развъждането ѝ в други елементи на света, счита професорът.
Що се отнася до Централна Европа, ще настъпи изсъхнал интервал, който ще затрудни развъждането на картофи. За да се запазят избрани типове, е належащо да се резервира генофондът и семената на дивите типове от изгубване, сподели проф. Яничевич.
 Ето за какво би трябвало да спрете кафето преди 9 часа сутринта Ето за какво би трябвало да спрете кафето преди 9 часа сутринта
Кафето не би трябвало да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър. Това се изяснява с...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР