“Когато човек се огледа около себе си, вижда, че има

...
“Когато човек се огледа около себе си, вижда, че има
Коментари Харесай

Смисълът: За силата на дарителството

“Когато човек се огледа към себе си, вижда, че има доста неща, с които може да бъде потребен ”. Това разяснява в предаването на “Кой Говори ” Лазар Радков от фондация “Капачки за бъдеще ”.

“Ние не можем да свършим работата на страната, а единствено част от нея. Не разполагаме и с една хилядна от ресурса на страната ”, разяснява Радков.

По думите му, на всички места по света има институции, които не работят задоволително дейно. При гражданските организации силата и мотивацията са големи. В най-хубавия случай двете страни работят дружно и се допълват.

“Трябва да спрем да използваме думата “държава ”, тъй като това е абстракция. Трябва да бъдат назовавани имената на хората, които не си правят работата, с цел да може да им се търси отговорност. Ако желаеме нещо да се промени, не може да чакаме някой различен ”, безапелационен е Радков.

Едно интензивно гражданско общество може да оказва подобен напън, че след време политиците да вършат по-малко пакости, разяснява още доброволецът.

Целия диалог чуйте и гледайте в атачмънтите.

*Това предаване се осъществя в границите на самодейност „ Какво в действителност значи Европейски Съюз за теб? “, финансирана от Европейския съюз и фондация „ Институт Отворено общество – София “ (ИООС) и изпълнявана в границите на план „ Права и полезности “ от фондация „ Четиридесет и две “. Изразените възгледи и отзиви са само на създателите и не отразяват безусловно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна организация за обучение и просвета (EACEA) или на ИООС. Нито Европейският съюз, нито EACEA, нито ИООС могат да бъдат държани виновни за тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР