Когато човек е гладен в него нахлуват редица негативни емоции.

...
Когато човек е гладен в него нахлуват редица негативни емоции.
Коментари Харесай

Не гладувайте! Това води до гняв и раздразнителност

Когато човек е гладен в него нахлуват редица отрицателни страсти. Това откри поддръжка и в проучване на европейски учени. Използват се модерни технологии, с цел да се улови връзката сред възприятието на апетит и прочувственото положение на хората. Това от своя страна може да повлияе подсъзнателно и на човешкото държание.

С проучването се заемат учени от Англия и Австрия. Резултатите демонстрират, че действително гладът в действителност води до нервност, отегчение и яд. Те са оповестени в PLOS ONE.

В изследването вземат участие 121 индивида, като единствено 64 от тях приключват опита. Те са били на възраст от 18 до 60 години. Повечето от участниците са дами. Попълват се няколко пъти на ден избрани анкетни карти. Следи се за появяването на възприятие на апетит, също наслаждение, яд, нервност и възбуденост. Отчитат се промени в стойностите на съвсем всички положения, с изключение на при възбудата, където не се следи съответна връзка с глада.

Учените се надяват, че знанието за това, че избрани страсти са подбудени от появяването на апетит, може да помогне на хората да избегнат неприятни обстановки в всекидневието. Когато човек е наясно, че дадена отрицателна страст е зародила не, тъй като хората към нас с нещо са ни подразнили посредством думи, държание или каузи, а тъй като има друга причина, може по-добре да откри надзор върху нея. В този случай повода е физическия дискомфорт провокиран от възприятието за апетит.

Тоест, би трябвало да търсим повода в нас и затова в наши ръце е да я отстраним. Така биха могли да се избегнат кавги и разправии за незначителни неща. Най-малкото може да се въздържите от разногласия, когато сте гладни и по този начин да ги избегнете. Защото откакто се нахраните, е допустимо светът и хората в него да ви наподобяват доста по-добре.

Изследователите откриват, че гладът не води автоматизирано до отрицателни страсти. Обикновено те се появяват неумишлено и не е наложително гладните да се усещат гневни или раздразнителни. Така поражда въпроса и тъй като при едни се появяват отрицателни страсти, а при други - не. За страдание учените не дават подобен отговор, само че може да се допусна, че от голяма важност е обстоятелството, до каква степен човек може да управлява своето прочувствено положение. Ако желаете да се научите, може да се занимавате с йога или друга система за възобновяване на здравето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР