Когато човек боледува дълго време е голяма възможността да настъпи

...
Когато човек боледува дълго време е голяма възможността да настъпи
Коментари Харесай

При дълго боледуване от COVID-19 може да настъпи мутация на вируса в организма

Когато човек боледува дълго време е огромна опцията да настъпи някаква разновидност на вируса в неговия организъм. Това съобщи в ефира на шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. 

По думите му, от такива пациенти би трябвало да се взимат материали за проучване с PCR, които да се изпращат в Националния център за секрениране, тъй като при такива пациенти е доста евентуално да настъпи някаква разновидност. 

Вчера стана ясно, че нова вариация на COVID-19 е изолирана при мъж на към 80 години от София, който се е заразил в края на април и е умрял след тежко протичане на заболяването. Проф. Катраджиев беше категоричен, че при този случай имаме английски вид, който е от 100% циркулиращите вируси в България. " При този английски вид при един възрастен човек сме потвърдили една от разновидностите, присъща за бразилския ", добави той и разясни, че такива случаи 5 пъти са срещани в Съединени американски щати и 5 пъти в Европа. 

" Лекарите знаят, че при пациенти, лекувани дълго, изключително с донорска плазма на преболедували, които са лекувани с антивирусни средства, само че положението им не се усъвършенства, от такива хора би трябвало да се взимат материали за проучване с PCR, които да бъдат изпращани в Националния център за секвениране, тъй като е доста евентуално при такива пациенти да настъпи някаква разновидност, която да бъде хваната рано и да не бъде позволено нейното разпространяване ", сподели още Кантарджиев. 

Според него всеки, който има 2 ваксини и 15 дни след втората заболее, наложително лекарите би трябвало да знаят, че този случай би трябвало да се изследва с PCR и да бъде изпратен за секвениране. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР