Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по

...
Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Започвам дело срещу шведския журналист!

" Когато бях спортистка не ми е липсвал фамилния уют по време на празниците, само че след това видях какъв брой неща съм пропуснала ". Това сподели в ефира на Нова телевизия олимпийската шампионка, нееднократен международен и европейски първенец и ръководител на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова.

Олимпийската ни шампионка акцентира, че триумфите в спорта, резултати и върхове дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното учебно заведение " Васил Левски " в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои у дома, е упражнявала върху готвенето, чистенето и стъпка постъпка нещата вървят в позитивна посока.

През същия интервал ръководителят на БОК е отделяла повече време за четене на книги и гледане на филми.

" Двете години трансформираха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си ", добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново занимание.

" Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и взехме решение да забележим какво е да почиваме по този начин. Видяхме какъв брой си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на експерти във всяка област, с които се поддържа връзка доста прелестно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно ", споделя още Костадинова.

Тя разкри, че стартира да води каузи против шведския публицист Патрик Еквал, който я упрекна, че е употребила допинг с цел да скочи 209 см. Аз в този момент стартирам каузи против него. Той се извини, само че " казана дума, хвърлен камък ", уточни Костадинова.

Рекордът от 209 сантиметра на българската атлетка в скока на височина от 1987 година, регистриран на съревнование в Рим, до ден сегашен не е усъвършенстван.

" Може би още не се е родил човек, който да усъвършенства върха. Макар че летният връх, моят, е 2.09 м, а зимният връх от 2.08 м е на една прелестна скачачка, надарена шведка, тъй че разликата е единствено 1 см, не е никаква разлика. Може би подобен връх се прави с доста мощна конкуренция, както при мен, когато си притиснат в ъгъла и си задължен да дадеш максимума ", разяснява Костадинова.

Шефката на БОК описа и за другарството си със Слави Трифонов, което датира от 1998г, и посочи: " Но откогато стана политик, аз не съм го тормозила ", посочи олимпийската шампионка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР