Когато бях арестуван, усетих внезапно влошаване на сърдечния ми проблем.

...
Когато бях арестуван, усетих внезапно влошаване на сърдечния ми проблем.
Коментари Харесай

Сърбинът Жарко, изчезнал от домашния арест, изпадал в парано...

Когато бях задържан, усетих ненадейно утежняване на сърдечния ми проблем. От ден дневно се усещам по-зле, защото главата ме боли от високото кръвно налягане. Едвам ходя и колкото да се движа. Когато чуя, че долната граница на кръвното ми е висока, изпадам в параноя, написа.

Това е декларирал арестуваният у нас поради наркотрафик в Съединени американски щати сърбин Жарко Момчилович пред арбитър Анелия Щерева от Софийския градски съд на 2 април.

В сряда съдът разгласява протокола от правосъдното съвещание, откакто стана ясно, че сърбинът е липсващ по сходство на не един и двама обвинени, подсъдими и наказани.

Заради високото кръвно и проблемите с аортата с решение на арбитър Щерева Жарко е пуснат от килията и от 6 април бил под домакински арест. Оказва се обаче, че макар уверенията му, че няма да напуща квартирата, наета от брачната половинка му Мария, е липсващ.

Мъжът е разгласен за търсене.

От съда споделиха, че Министерство на вътрешните работи са били в точния момент известени, че Жарко е пуснат под домакински арест.

“Прокуратурата не може да разяснява правосъдни актове. Прокуратурата не може да е отговорна за всичко в тази страна. Отправете си въпросите към съда. Това, което мога да кажа, е, че прокуратурата е протестирала мярката “домашен арест” и производството е висящо пред Софийския апелативен съд”. Така сбито разяснява представителят на основния прокурор Сийка Милева в сряда.

В четвъртък Софийският апелативен съд ще гледа делото по митинга против домашния арест.

Сърбинът, който през май ще навърши 40 години, е родом от градчето Сурдулица, което е покрай българската граница. В родината си той е считан за част от страховития Земунски клан, който се занимава с наркотрафик, отвличания, убийства.

Съединени американски щати търсят Жарко по отношение на импорт на хероин през Турция и разпространяване на дрога оттатък океана. Заради това закононарушение, което в Америка се санкционира даже с пожизнен затвор, арбитър Стюарт Арон от Районния федерален съд за Южен окръг на Ню Йорк издава на 20 януари заповед за ареста на Жарко.

Сърбинът е арестуван у нас при започване на февруари при взаимна акция на американската ДЕА и българските служби.

“Бях в България по бизнес и по туристически причини”, изяснява Жарко пред съда. По личните му думи той бил задържан, до момента в който се разхождал по една пътека в кв. “Драгалевци”.

Oще по тематиката четете
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР