Когато Борисов предложи 9 % ДДС за ресторантите сам иронично

...
Когато Борисов предложи 9 % ДДС за ресторантите сам иронично
Коментари Харесай

Как Борисов напълни нощните шкафчета на ресторантьорите

Когато Борисов предложи 9 % Данък добавена стойност за заведенията за хранене самичък иронично допусна " да забележим " дали това ще ги накара да смъкват цените. Беше застрашителен стопански ход - през цялото време знаеш, че резултатът ще се трансформира в недостатък, само че все пак го правиш. Причината? Предполагам към този момент известният " психиатричен статус на българина ", за който се знае, че без молове и без заведения за хранене биха настъпили прочувствени рецесии и заседания с психолози, а да не приказваме най-лошото: от нямане какво да правиш станеш фейсбук дебелак и поплюеш властта и от нямане какво да правиш отидеш на митинг и я поплюеш онлайн. 
И по този начин - смъкнаха ли заведенията за хранене цените?, съгласно последната статистика на Национален статистически институт. Най-вероятно ще ги усилват и отсега нататък. 11 % от най-сенчестия бизнес в допълнение потънаха в най-сенчестия бизнес, с цел да му дадат опция да посивява на воля. Схемата там стана доста приятна: съвсем никакво Данък добавена стойност в композиция с лимитирана серия осигуровки на служителите; сами се пробвайте да прецените каква част от приходите им отива за налози. Либералната концепция за минимална страна е нищо спрямо това, което властта последователно вкарва - просто дребна страна. 
Какво може да се каже оттук-насетне на министър председател, когато се окаже, че страната няма задоволително, с цел да заплати на медицински сестри, полиция, учители? 
Може да отидеш на ресторант да се почерпиш по тоя случай и изобщо да се грижиш за психиатричния си статус. Не забравяй, когато имаш проблем в болничното заведение да кажеш, че " лекарите са ни идиоти ", когато детето има проблем в учебно заведение, че учителите са още по-големи, когато ти блокират кръстовището - на път за ресторанта - че протестиращите са идиоти. 
Най-интересното е, че патосът на Борисов за влизането в еврозоната беше точно справяне със сивата стопанска система. Че всичко, както сподели той, " ще светне в Европа ". Засега виждаме, че светват следните неща: нощно шкафче, което стои на мрачно и умишленото подкрепяне за доста други нощни шкафчета на ресторантьорския бизнес. 
Това по предписание в никакъв случай не е за край. Очакваме включването на така наречен " бизнес ", в който огромните асоциаци и промишлености стартират да оферират огромните си обществени решения - да не се поема болничния от страната да кажем, както към този момент един път бе поискано. 
Когато пишем новата конституция дано тя да отрази това. Би трябвало някой от членовете да наподобява по този начин:
чл.5
(1) Българската страна се отхвърля от концепцията за обществена страна. Социалната страна е неправилен модел, тъй като е огромна занимавка. 
(2) За всеки сач се оставят по три бакшиша - за сервитьора, за притежателя и от пониженото Данък добавена стойност.
(3) За медицинските сестри нема пари.
 
Автор: Райко Байчев 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР