Когато боецът на Ислямска държава, известен като Кордобеца, заплаши страната

...
Когато боецът на Ислямска държава, известен като Кордобеца, заплаши страната
Коментари Харесай

Как "Туитър" превърна испански боец на "Ислямска държава" в "джихадиста с поничката"

Когато боецът на " Ислямска страна ", прочут като Кордобеца, заплаши страната с нови терористични офанзиви след тези в Барселона и Камбрилс, той надали е очаквал, че консуматори в обществените мрежи ще му отговорят не с суматоха, а с насмешки.

Испанските медии разпознават родения в Кордоба 22-годишен Мухамад Ясин Ахрам Перес, който отпътува за Сирия през 2014 година с майка си и братята си, с цел да се бори на страната на " Ислямска страна ". Майка му, 41-годишната Томаса Перес от Малага, се радикализира преди него, когато приема исляма и се омъжва за мохамеданин.

Заплахите му във видеообръщението се трансфораха в картинки, цитати и други пародийни послания, които испански консуматори споделяха в " Туитър " в дните след опасността. На едно от тях боецът желае от потребителите да харесат и да се абонират за канала му в платформата за шерване на видеосъдържание " Ютюб ", а в друго рапира на фона на регетон парче, наречено " формалния ремикс на ИДИЛ " (със съкращението се има поради остарялото име на " Ислямска страна " ).

В истинското видео боецът споделя, че единственият метод да се предотвратят нови атентати в Испания е страната да напусне интернационалната коалиция, която се бори против " Ислямска страна " в Сирия. Той дава обещание и да отмъсти за всички мюсюлмани, избити от инквизицията в Испания преди няколкостотин години, и да построи отначало " Ал Андалус " - владяната от арабите част от Иберийския полуостров от 8 до 15 век.

" Когато ме видите, знам, че треперите ", споделя боецът в пародийната версия, рапирайки на фона на песента на пуерториканския рапър Bad Bunny " Не ме плашиш ".
Tú No Metes Cabra - [ISIS oficial Remix] ft. Mohamed y Bad Bunny pic.twitter.com/3I4eXQ1NFS
— LewanDIOSwski (@Mr_Casillismo) August 24, 2017
В други изявления главата на Кордобеца може да се види залепена върху фотоси на тореадор или с гангстерска верига и даже като най-известния покемон - Пикачу, а на една от фотосите, взети като стоп-кадър от видеото, на ориентирания му нагоре пръст има поничка.

На една от картинките той е с две козички (изразът meter cabra, който значи " тревожа ", съдържа думата " коза ", cabra), а над облика му може да се прочете пиперлива подигравка на сура от Корана, чийто главен смисъл е, че никое от животните не е задоволително грозно.
pic.twitter.com/xAD59GaWdO
— tonysoprano (@corleonesoprano) August 25, 2017
" Когато Кордобеца пристигна в Ал-Андалус, първото, което би трябвало да се направи, е да го поканим на по една (бира) " Крускампо ". Ще изгуби предпочитание да се връща ", написа различен консуматор, имайки поради испанска марка бира, купена от " Хайнекен " през 2000 година " Да си я заплати, по този начин ще боли още повече ", дава отговор му различен консуматор.

" Хавиер, на 51. Магнит за дамите ", написа в сърцето в този туит и е употребена дума, която на испански значи и " магнит ", и " имам ".
Tiene un imán para las mujeres. pic.twitter.com/t4gDLrlvJf
— nogaret
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР