Когато била на 24 години англичанката започнала да прави странни

...
Когато била на 24 години англичанката започнала да прави странни
Коментари Харесай

Млада майка забрави имената на бебетата си, а причината е плашеща

Когато била на 24 години англичанката почнала да прави странни неща. Заради тях тя за малко не изгубила живота си, само че лекарите дълго време пренебрегвали недоволствата й, написа jenata.blitz.bg

Не единствено това. Заради случилото се зло младата жена отчасти ослепяла. По-страшното за Никол било, че в резултат на станалото тя не запомнила имената на дечицата си.

„ Изпитвах смут. Когато се разхождахме по улиците с майка ми и децата ми – четиригодишният ми наследник и шестмесечното ми момиченце, изпитвах боязън, че някой ще ни спре и ще ме попита по какъв начин се споделят или пък на какъв брой годинки са. В такива случаи гледах с суматоха майка ми, а тя тактично отговаряше от ме име ”, споделя с болежка Никол.



„ Често пъти се събуждах нощем. Но не го знаех. Приятелят ми ми го сподели. Тогава бях единствено на 24 години и работех по локалните питейни заведения и кръчми. Една нощ съм получила и спазъм. Отидохме в болница, а там лекарите ми споделиха, че съм сомнамбул и да не се тормозя ”, спомня си дамата, която през днешния ден е на 35 годни.

Дълго време тя живеела с мисълта, че е точно това, само че един ден мощно й прилошало и се наложило по неотложност да бъде призната в болница.

„ Тогава един невролог пожела да ми направи разнообразни проучвания. Оказа се, че съм получила хеморагичен инсулт. Имах мощно вътрешно кървене в глава. Наложи се по неотложност да ме оперират, а белегът проличава и до през днешния ден. За благополучие интервенцията мина добре, само че следствията бяха ужасни ”, спомня си Никол.

Жената отчасти изгубила зрението си, открила, че не помни всякакви неща и не може да се концентрира върху нищо. Но най-страшното за нея било, че не помни имена, даже тези на личните й деца.



„ Възстановителният интервал бе призрачен. Мислех, че няма да се оправя. Тогава взех решение да изучавам невропсихология. С нея си помогнах доста, а в този момент желая да оказвам помощ на хора, които са в моето състояние ”, споделя още Никол.

„ Моят съвет към всеки, който неотдавна е имал инсулт, е в никакъв случай да не се отхвърля. Както се споделя „ Това, което не те убива, те прави единствено по-силна ” – нещо, което съм си татуирала и на ръката ”, споделя майката, която за благополучие към ден сегашен най-малко помни имената на децата си.





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР