Когато беше избран за патриарх, Неофит мислеше да се откаже.

...
Когато беше избран за патриарх, Неофит мислеше да се откаже.
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Неофит мислеше да се откаже, когато го избраха за патриарх - подценяваше силите си

Когато беше определен за патриарх, Неофит мислеше да се откаже. Беше го боязън, тъй като знаеше какво знамение е всичко това, каква компликация е. Бил е викарий, основен секретар в Синода, познава всеки духовник в София, цялото духовенство. Тогава подценяваше силите си. Това съобщи Тивериополският свещеник Тихон по Нова ТВ.

" Като млад Неофит беше доста по-смирен, не беше избухлив. Не прибързваше, постоянно с доста точност и акуратност правеше нещата. Голямата му наслада беше църковното пеене, до момента в който ние лудувахме. Тогава нямаше компютри, които да го вършат. Никой не знае какъв брой радостен човек беше в действителност той. Когато бяхме студенти, се виждаше, че назрява моментът, в който трябва да реши какво да прави със себе си - дали да остане учител, богослов или в черното духовенство ", съобщи епископът.

По думите му патриархът постоянно се е стремял да няма афектирани и наранени, с цел да вървят нещата безпрепятствено. " Понякога е имало остри тонове в Светия Синод ", показа духовникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР