Когато Australian Open 2022 намери своя край, тенис светът се

...
Когато Australian Open 2022 намери своя край, тенис светът се
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Тийм с нов спад в класирането, без промени на върха

Когато Australian Open 2022 откри своя край, тенис светът се концентрира върху триумфа на Рафаел Надал, пренаписал историята на международния тенис. Матадора завоюва 21-вата си купа от Големия шлем и се трансформира в най-титулувания играч на " мейджър " равнище в Тура, въпреки че съревноваванието по този индикатор към момента сигурно не е завършило и занапред следва да забележим по какъв начин ще се развие то за в бъдеще.

Конкуренцията измежду челните позиции на международната класация също е налице, въпреки и съществени разбърквания в класирането през тази седмица да отсъстват. Първите 10 места остават непроменени, като лидерската позиция към момента е в ръцете на Новак Джокович, който е следван от Даниил Медеведев и Александър Зверев.

Аслан Карацев бе измежду любимците за спечелването на трофея в индийския град Пуна през миналата седмица, но руснакът не съумя да се опълчи на музи Елиас Имер и бе надигран още първоначално. Въпреки това, Карацев от през днешния ден е номер 14, измествайки Диего Шварцман на 15-ото място. Неочаквано проваляне позволи и Гаел Монфис в Монпелие, което пък му коства спад до 18-тата позиция в ATP ранглистата.

Поредното отчаяние за Доминик Тийм е реалност и през тази седмица. Австриецът трябваше да направи своето дълго чакано завръщане в Кордоба, но се отдръпна в последния вероятен миг от присъединяване си в конкуренцията поради нова травма. Шампионът от US Open 2020 напусна топ 20 неотдавна, а сега обстановката е даже по-критичва за него и едвам две позиции го разделят от място отвън първите 40 в подреждането.

Героят на тази седмица безспорно е Жоао Соуса. Той мина през тежък интервал след настъпването на пандемията от ковид, което докара и до излизането му отвън първите 100 на ранглистата. От началото на тази година обаче португалецът демонстрира отличен тенис и наподобява, че последователно се завръща към остарялата си форма. Това се удостовери и от обстоятелството, че през вчерашния ден Соуса подвигна купата от АТР 250 шампионата в Пуна, Индия, а трофеят докара до напредък от 51 места и му разреши да заеме 86-ата позиция.

Официалната класация на ATP можете да намерите на.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР