Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че

...
Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че
Коментари Харесай

Радев: Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози

Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е  несвоевременно да занимаваме хората с връзките сред президентската институция и изпълнителната власт.  Това разгласи довечера президентът Румен Радев в телевизионно предаване на bTV.  

„ Не е време за страсти, експлоадирания и ядосани пози.  Аз в този театър няма да вземам участие.  Премиерът би трябвало да е наясно, че нито президентът, нито народът са аудитория, от която се чака когато и да е овации ", съобщи той. 

Според него с премиера не са минали границата. „ Трябва да има някакъв баланс. Всяка власт се нуждае от някакъв коректив. Особено когато е взела решение и то независимо, без предизвестие да вкара изключително състояние измежду нощ, когато имаме блокиран парламент и правосъдна власт, когато нямаме действителен парламентарен надзор и критичността на всеобщата душeвност и всеобщото схващане са фрапантно намалели от всеобщия боязън ", добави Радев. 
Безплатни бързи проби за ковид
Държавният глава се разгласи за провеждането на безвъзмездни бързи проби, каквито имаше в Сингапур и Германия да вземем за пример . Той акцентира, че Световната здравна организация приканва страните да организират такива. Според Радев обаче това е трябвало да стане още при започване на появяването на вируса у нас, само че е било пропуснато от кабинета.

„ Кабинетът взе навременни ограничения за обществена изолираност и отдалеченост и това е позитивно. Също и разпростра хипер дейна осведомителна акция. Но не забравяйте – безвъзмездни проби, всеобщи проби би трябвало да бъдат обезпечени.  Не звучи добре, когато се споделя: „ Няма да тестваме, тъй като тестванията са скъпи “ . Миналата година, когато кабинетът даваше пари за самолети, те не бяха ли скъпи? И за газороводи – те не бяха ли скъпи? Приоритетът на кабинета е инвестиция в инфраструктурни планове, той би трябвало да се обърне в вложения в човешки капитал. Трябва да даваме повече за хората “, безапелационен е Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР