Когато американката Ерин Джаксън пресече финалната линия на бягането на

...
Когато американката Ерин Джаксън пресече финалната линия на бягането на
Коментари Харесай

Ерин Джаксън се надява да бъде добър пример и да мотивира младите

Когато американката Ерин Джаксън пресече финалната линия на бягането на 500 метра за дами на Олимпийските игри в Пекин в неделя, тя освен завоюва златото, само че и стана първата чернокожа жена, спечелила орден в историята на бързото пързаляне с кънки.

"Това, което Ерин направи довечера, ще бъде трамплин за толкоз доста дребни девойки и момчета. Тя им даде опцията да гледат на някого, който досега не са си представяли, че ще видят и ще се допрян до него ", сподели съотборничката й Британи Боу.

"Златното й отличие от през днешния ден надалеч надвишава това, което всеки от нас би могъл да си показа. А точно сърцата на какъв брой хора, изключително дребни девойки, тя ще допре по-късно показване, добави Боу.

Джаксън, която беше избухлива на стартовата линия и по-късно усилваше ритмично темпото си на пистата за кънки тичане, се надява триумфът й да въодушеви други като нея да поемат към снега и леда.

"Надяваме се, че можем да забележим повече от малцинства, изключително в Съединени американски щати, които излизат от зоната си на комфорт и пробват някои от тези зимни спортове и просто се надявам да бъда добър образец ", сподели Джаксън.

В спорт, който нормално се господства от скандинавските страни и в последно време от кънкобегачите от Нидерландия, тя следва компактно стъпките на различен американец - Шани Дейвис. Той първият негър играч, спечелил златото в кънки-бягането.

"Медалът през днешния ден изпраща обръщение, че в случай че следвате сърцето и пристрастеността си, може да ви води на всички места. Можете да вършиме всичко, което желаете ", сподели треньорът Райън Шимабукуро.

"Не е нужно да бъдете обвързани с каквито и да било бариери. Мисля, че това ще стимулира и въодушеви огромна част от афро-американската общественост, добави той.

Началото за Ерин Джаксън в действителност е с ролерите и наподобява, че тя е превключила безпроблемно сред колелца и остриета според от сезона, само че просто обича скоростта, която дава този спорт. Самата тя не си слага за цел да дава образци, само че в случай че е модел за подражателство, би била щастлива.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР