„Когато 2015 г. е избран кметът на община Хасково г-н

...
„Когато 2015 г. е избран кметът на община Хасково г-н
Коментари Харесай

Елена Йончева: От ГЕРБ да кажат вярно ли е, че Делян Добрев е окупирал община Хасково

„ Когато 2015 година е определен кметът на община Хасково господин Беливанов, с поддръжката на ГЕРБ, по искане на господин Делян Добрев от ГЕРБ, който е ѝ регионален координатор, са назначени на основни позиции следните хора: зам.-кмет на общината е кумецът на Делян Добрев и някогашен негов съучастник господин Консулов, втори зам.-кмет, който също е някогашен негов съучастник - госпожа Трендафилова. За секретар на общината е назначена неговата кума госпожа Димитрова, за ръководител на общинската изборна комисия е назначен неговия кум и брачен партньор на секретаря на общината господин Димитров. За ръководител на Комисията по бюджет и финанси е назначен неговия шурей, а неговата брачна половинка и първа братовчедка е назначена за шеф на финансова дирекция. Това е управлението на общината. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева по „ Нова телевизия ".

По думите ѝ тези хора са били назначени по гледище на Делян Добрев.

„ Надявам се способените органи да се поинтересуват от това ", сподели Йончева.

„ Зетят му и ръководител на Комисията по бюджет и финанси е акционер в над 40 компании, през които минават публични поръчки за към 100 млн. лева, съгласно следствие на публицисти ", изясни Йончева.

По думите ѝ към половината са по програмата за саниране на жилища, строителство на пътища, ремонт на учебни заведения.

„ Това е извънредно скандално, цялостно безсрамие. И в случай че това е законно, значи, че по един легален метод Делян Добрев е окупирал община Хасково. Нека от ГЕРБ да кажат, дали всичко това е правилно? ", прикани националният представител от левицата.

Според нея тези хора са назначени посредством конкурс, само че с сменени проби.

„ Моят извод е, че кметът е схванал по какъв начин ще бъде употребен като бушон, тъй като огромни публични поръчки се разпределят в един кръг от родственици и другари ", съобщи Йончева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР