Кога старите детски площадки в морската столица ще бъдат ремонтирани?

...
Кога старите детски площадки в морската столица ще бъдат ремонтирани?
Коментари Харесай

Варненец пита кога ще ремонтират старите детски площадки

Кога старите детски площадки в морската столица ще бъдат ремонтирани? Това се пробва да разбере от няколко години варненецът Деян Хаджийски.

От 2019 година той подава сигнали с искане за ремонт на площадка, намираща се зад блок 75 на бул. " Ген. Колев ", само че към днешна дата резултат няма, единствено неизпълнено заричане, че това ще се случи през 2020 година

“Децата играят в бедност и 50-годишни люлки и пързалка. Имаше панер за отпадък, който откакто беше строшен, вместо да се подмени - беше отстранен ", възмущава се жителят.
В отговор на негов сигнал от октомври 2019 година от локалната администрация дават отговор, че могат само да отстранен старите и рискови уреди от площадката, а в границите на план за реорганизация и главен ремонт на детски и спортни площадки в бюджета за 2020 година ще бъде заложено построяването на ъгъл за отдих на мястото на остарялата.

Към днешна дата обаче нищо не е отстранено с изключение на коша за отпадък, вследствие на което всички боклуци се хвърлят на земята. Не е осъществен и обещаният ремонт.

В отговора на сигнала му е посочено още, че в региона на бул. Чаталджа ", към остарялото " Пикадили ", през 2015-2016 година е построена нова площадка за игра навън, отговаряща на условията за сигурност на наредбата на Министерство на регионалното развитие, която той и фамилията му могат да употребяват.

" Детската площадка, на която ме пращат от кметството, е в същото окаяно положение, въпреки и да е на няколко години. Дори родители са премахнали огромна част от пързалката, с цел да не се ударят децата им ", споделя той.
“Всички, които се направени с евросредства, в този момент тънат в съсипия и бедност. Кметство ”Приморски " не отделя никакви средства за поддръжката им. Всичко е оставено на произвола на времето ”, разяснява варненецът.
По думите му всички детски площадки в близост са в потресаващо положение.

В плачевно положение е още една остаряла детска площадка, намираща се наоколо, сподели инспекция на Moreto.net. Съоръженията не покриват условията за сигурност и са изцяло нефункционални.

Люлките са с изчезнали дървени и железни елементи, пързалката е рискова за потребление и мощно ръждясала, а пейките са с изгнили и изпочупени дъски. Пространството пък наподобява повече на бунище, в сравнение с място за игра на деца.

В съседство се намира и занемарено спортно игрище, което все още е събирателен пункт на бездомници и наркомани, споделя Деян Хаджийски.

Той е безапелационен, че детските и спортните площадки, издигнати с европейски средства и пари на жителите, не се стопанисват по добър метод. Въпреки това варненецът не се отхвърля и се надява, че скоро обещаният ремонт ще стартира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР