Кога ще върнат парите на туристите за провалените екскурзии В

...
Кога ще върнат парите на туристите за провалените екскурзии В
Коментари Харесай

Кога ще върнат парите на туристите за провалените екскурзии

Кога ще върнат парите на туристите за провалените екскурзии В момента има три варианти за компенсиране за провалените от пандемията екскурзии  Николай Киров 1 юни 2020, 14:19
ръщането на парите на туристите за провалени екскурзии поради пандемията от новия ковид може да се забави, предизвестяват от туристическия отрасъл, оповестява NOVA.

Туроператорите към този момент са платили резервациите и самолетните билети и в този момент се надяват хотелите и превозвачите да възстановят преведените средства, само че в редица случаи това е малко евентуално да се случи.

Ето за какво регулациите за сектора бяха изменени с вярата да бъдат избегнати всеобщи банкрути на туроператорски компании поради дължимите към туристите средства.

От през днешния ден: България приема туристи от 29 страни

Така сега има три варианти за компенсиране за провалените от пандемията екскурзии. Това са ваучер за бъдещо пътешестване, предложение на различна дестинация със същите финансови параметри или връщане на платената сума.

„ Съзнавам, че това ще бъде удар по самолетната компания. Но тези ваучери не ми дават сигурност, тъй като към момента не е ясно за какъв период ще бъдат и от по кое време ще стартира да тече срокът, а и проектите дотогава ще се трансформират многократно”, разяснява пострадал, който е закупил през туристическа организация самолетни билети до Санкт Петербург и Москва. Той избира да си получи назад парите.

На море в Гърция: Какви са новите правила?

„ Нощувките бяха непокътнати през платформи за запазване, само че от там ни възвърнаха сумите”, споделя той. Изненадващо получава назад даже парите, които е дал за билети за балетно зрелище в Болшой спектакъл.

„ По наша експертна оценка цената на анулираните пакетни пътувания за интервала от 13 март до 13 май, възлиза на 250 милиона лв.. А общата стойност на пакетните пътувания до края на юни, множеството, от които също са анулирани, възлиза на 80 млн. лв”, разяснява Димитрина Горанова от Асоциация на българските туроператори.

Горанова добави, че туристическите организации към момента не са възобновили активността си. А интервалът за връщане на парите ще зависи от решенията на всеки туроператор.

Кои страни в Европейски Съюз отварят границите си и по кое време

„ Зависи крайните снабдители на услугите, дали те ще върнат парите”, добави Горанова.

Тя акцентира, че даже туристите да се съгласят на ваучер, те имат правото в следствие да трансформират решението си.

„ При приемане на парите назад работи Законът за изключителното състояние, където връщането става до 12 месеца от приключването на изключителното състояние. Нашият съвет е потребителите деликатно да обмислят какви са техните стъпки. Разбира се рационалното, което могат да подхващат, е да трансформират датите на екскурзията или да получат ваучер. Това би бил по-лесният вид, както за тях, по този начин и за бранша”, уточни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: туризъм .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас  1 7-дневна карантина за влизане в Гърция от през днешния ден  1 Дават по 250 лева на фамилии с деца записани в 8 клас  1 Приемаме туристи от 29 страни без карантина от през днешния ден --> Пaрите ни  Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас  7-дневна карантина за влизане в Гърция от през днешния ден 7-дневна карантина за влизане в Гърция от през днешния ден  Дават по 250 лева на фамилии с деца записани в 8 клас Дават по 250 лева на фамилии с деца записани в 8 клас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк 10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк  Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  <br> Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни <br>
Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни
Последни  <p>7 дни карантина за всички влизащи в Гърция</p> 7 дни карантина за всички влизащи в Гърция  Патентното ведомство с нови 18 електронни услуги Патентното ведомство с нови 18 електронни услуги  Кога ще върнат парите на туристите за провалените екскурзии Кога ще върнат парите на туристите за провалените...  Васил Велев, ръководител на АИКБ АИКБ упорства за разработване на законодателство за...  Съдът пусна задържаните служители на реда, прокуратурата стачкува Съдът пусна задържаните служители на реда, прокуратурата...  Експерт: Тръмп се пробва да „ яхне ” митинга и да завоюва изборите Експерт: Тръмп се пробва да „ яхне ” митинга и да...  Нов педофилски скандал раздруса Полша Нов педофилски скандал раздруса Полша  Румен Радев: Децата са националното ни благосъстояние, заслужават по-добро бъдеще Румен Радев: Децата са националното ни благосъстояние...  Microsoft Microsoft размени публицистите си с изкуствен интелект  Кристо Световните медии за Кристо  <p>Уличиха в спор на ползи основния проектант на Шабла</p> Уличиха в спор на ползи основния проектант на Шабла  Меркурий в Рак – скритата страст в думите Меркурий в Рак – скритата страст в думите  <p>Родители на <strong>протест</strong>, упорстват за <strong>ударно строителство</strong> на <strong>детски градини</strong></p> Родители на митинг, упорстват за стремително строителство...  Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път  Куче нахапа 6-годишно дете по главата Куче нахапа 6-годишно дете по главата  <p>Само 6 нови случая на ковид у нас</p> Само 6 нови случая на ковид у нас  Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час във Вашингтон Размириците в Съединени американски щати не стихват, вкараха полицейски час...  От през днешния ден: България приема туристи от 29 страни От през днешния ден: България приема туристи от 29 страни  Борисов: Отсечката на Борисов: Отсечката на " Европа " до границата със Сърбия...  София Лорен Звездите, които остаряват като катедрали Всичко от през днешния ден Виц на деня Обява в бар: " Поради потребността от обществено разграничаване барът работи с 1/3 от опциите си. Затова, най-учтиво молим, тези, които не могат да пият за… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19?  Турция сътвори военна зона край границата с България Турция сътвори военна зона край границата с България Водещи вести  Борисов: Отсечката на Борисов: Отсечката на " Европа " до границата със Сърбия ще е подготвена до края на годината  Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път Проф. Балтов: Това момиче постъпва за трети път  <p>7 дни карантина за всички влизащи в Гърция</p> 7 дни карантина за всички влизащи в Гърция  Куче нахапа 6-годишно дете по главата Куче нахапа 6-годишно дете по главата  Съдът пусна задържаните служители на реда, прокуратурата стачкува Съдът пусна задържаните служители на реда, прокуратурата стачкува  <p>Родители на <strong>протест</strong>, упорстват за <strong>ударно строителство</strong> на <strong>детски градини</strong></p> Родители на митинг, упорстват за стремително строителство на детски градини  <p>Само 6 нови случая на ковид у нас</p> Само 6 нови случая на ковид у нас, няма новозаразени медици  Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката  Кристо Кристо - създателят, направил допустимо хората да вървят по вода  Нов педофилски скандал раздруса Полша Нов педофилски скандал раздруса Полша
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР