Кога ще умре слънцето и започнал ли е този процес?

...
Кога ще умре слънцето и започнал ли е този процес?
Коментари Харесай

Започнало ли е Слънцето да умира?

Кога ще почине слънцето и почнал ли е този развой? Според учените този развой е почнал, само че към момента има няколко милиарда години в най-лошия случай.
Прочетете още
" Ако не знаем толкоз доста неща за Слънцето, то по какъв начин се чака да разбираем всички останали звезди, които съставляват нашата прелестна вселена ", споделя астрономът Орлаг Крийви от Обсерваторията във Франция.

Вече знаем в известни детайлности какво ще се случи в бъдещето на нашето Слънце. То ще продължава да покачва температурата си през идващите няколко милиарда години до привършване на водорода, с цел да се защищити ядрото си.

Ядрото ще стартира да се свива, образувайки атомна обвивка. След това този водород стартира да изхвърля хелий в ядрото. По време на това събитие външната атмосфера на Слънцето ще се разшири с доста, може би даже до орбитата на Марс, трансформирайки я в червен колос.

В последна сметка, когато свършат водородът и хелият, ще се образува планетарна мъгливост и ядрото ще се трансформира в бяло джудже, което би могло да отнеме трилиони години, с цел да се охлади изцяло. На Земята й остават още единствено към милиард години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР