Кога ще спре трамвайният тормоз по бул. Генерал Скобелев“ и

...
Кога ще спре трамвайният тормоз по бул. Генерал Скобелев“ и
Коментари Харесай

Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по „Скобелев“

Кога ще спре трамвайният тормоз по „ бул. „ Генерал Скобелев “ и до по кое време Столична община ще лъже хората, че ще реши казуса с „ краткотрайното “ трасе. Този въпрос слага общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов в запитване до кмета на София.

То е подбудено от сигнали на жители, живеещи на бул. „ Генерал Скобелев “, в директна непосредственост, по-точно на 3.69 м. до „ краткотрайното “ трамвайно трасе, построено над подлеза пред НДК. „ Навлизаме в дванадесетата година на това „ краткотрайно “ трамвайно трасе, което трябваше да бъде в употреба до построяването на II-рия метродиаметър на бул. „ Витоша “ и бул. „ Патриарх Евтимий “, което от дълго време е реалност “, напомня Николов.

При осъществен оглед на място общинският консултант е открил, че трамваите не съблюдават ограничаването за скорост на придвижване до 5 км/ч, а в жилищните кооперации несъмнено се усещат и вибрациите, и шума от придвижването на мотрисите, изключително на по-старите модели.

„ Този дискомфорт, в който живеят хората, е породен от Столична община и е безусловно безсрамие, че казусът с „ краткотрайното “ трамвайно трасе не е позволен макар всички медийни поръчки и обещания през последните години – от 2016 година до момента “, безапелационен е Николай Николов.

Той желае да получи отговор по кое време ще бъде отстранено „ краткотрайното “ трамвайно трасе, което е в непосредствена непосредственост до жилищните здания.

Социалистът слага и въпроса какъв брой време ще траят техническите действия по премахването на „ краткотрайното “ трамвайно трасе и на каква стойност ще възлязат.

Николай Николов упорства да стане ясно упражнява ли се надзор, плануват ли се наказания за водачите на трамваи, които не съблюдават ограничаването на скоростта на придвижване на мотрисите от 5 км/ч., както и дали ще има ли обезщетения за живеещите в непосредствена непосредственост до „ краткотрайното “ трамвайно трасе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР