Кога ще се научат? Емил Василев преди 43 секунди 4

...
Кога ще се научат? Емил Василев преди 43 секунди 4
Коментари Харесай

Китайски митничари хванаха контрабандист, опитващ да пренесе 239 процесора на Intel, прикрепени към тялото му

Кога ще се научат?

Емил Василев преди 43 секунди 4 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Човек би могъл да си показа, че при толкоз доста хора хванати да внасят контрабандно хардуер в Китай, хората ще решат, че рискът не си коства. Но не. Още един човек освен се е опитал да избегне заплащането на налози за импорт, само че и е счупил върха по брой на процесори, импортирани в Китай, прикрепени към тялото му: неуместните 239 процесора на стойност към 50 000 щатски $.

MyDrivers оповестява, че случаят се е случил преди няколко дни. Както постоянно се случва, контрабандистът си проправил път през лентата „ нищо за обявление “ на митницата, само че чиновниците на пристанище Гунбей забелязали, че той е облечен с черни торбести облекла. Може би си мислите, че в това няма нищо извънредно, само че се твърди, че външният му тип бил издут и необикновен, което нормално е знак, че нещо не е наред.

Пристанищните управляващи отвели мъжа настрани за спомагателна инспекция. Установено било, че той е употребявал остарялата и рядко сполучлива техника за привързване на компютърен хардуер към тялото си. Огромна част от 239 процесора бяха увити в торбички и залепени за кръста и вътрешната част на бедрата му.

Изглежда, че всички процесори са били от един и същи модел: Core i5-13400F на Intel. Стартовата му цена от 240 $, която е по-висока от тази на Ryzen 5 7600 го прави неприятна покупка, изключително когато предходното потомство Core i5-12400 коства към 180 $.

Главната митническа администрация на Китай написа, че всеки, който заобикаля митническия контрол като укрива, прикрива, скрива, транспортира, придвижва или изпраща по пощата артикули или предмети, които подлежат на заплащане на налози, какъвто е казусът тук, ще бъде разследван от закона.

Контрабандата на техника в континентален Китай е обезпокоително постоянно занятие. Миналата седмица съобщихме за мъж, който се опитал да промъкне 84 NVMe SSD диска с марката Kingston през защитата на контролно-пропускателния пункт Гуандун-Макао, като ги скрил в кухия кормилен кол на електрическaта си тротинетка.

През 2017 година една жена беше хваната да се пробва да прекара 102 iPhone-а през митническите чиновници, като както се досещате ги привързала към тялото си. През 2021 година имаше и случай, при който различен човек прикрепи 256 процесора на стойност 123 000 $ към прасците и торса си с найлоново фолио в опит да избегне налозите за импорт в Хонконг, а един мъж се опита да вкара контрабандно 160 процесора и 16 сгъваеми смарт телефона, като ги залепи за себе си.

Миналата година една жена несполучливо пробвала друга техника – да скрие 202 процесора Intel и девет iPhone-а под подправен бременен стомах.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР