Кога се налага да кажеш не на жена и кой

...
Кога се налага да кажеш не на жена и кой
Коментари Харесай

Индустрията "Красота”: За възможното и невъзможното в пластичната хирургия

Кога се постанова да кажеш " не " на жена и кой си прави повече корекции - мъжете или дамите? Отговорите - от международно известния еластичен хирург - доктор Гуидо Маронати.

Гуидо Маронати постоянно е желал да бъде част от света на медицината. Още като студент той схваща, че призванието му ще бъде да връща усмивките на хората и да им оказва помощ да се усещат по-смели и по-уверени. И по този начин става еластичен хирург.

Снимка: btvnovinite.bg
" Спомням си първата намеса. Не е допустимо да не помни. Бях доста млад, на 25 години. Направих една доста дребна интервенция. Имах пациент с доста неприятен белег от изгаряне и аз трябваше да го залича. Спомням си го като че ли беше вчера”, споделя лекарят в предаването " Тази неделя ".

Според него най-трудното в работата му е не самата интервенция, тъй като това е процедура, а умеенето да се оправиш с пациенти.

" Понякога те си мислят, че пластичната хирургия е нещо сходно на магията и ние сме способни да създадем всичко на този свят, само че това въобще не е по този начин. Ние сме просто хора, елементарни лекари и имаме своите граници, както всеки. Трябва да сме доста почтени с тях и да им разбираем, в случай че нещо не е невероятно ", счита още доктор Гуидо Маронати.

Той изясни, че нормално отхвърля да върша интервенции в два случая – първият е, когато счита, че пациентът не е задоволително постоянен душевен и го е потърсил, с цел да позволи проблем с тази намеса.

" Обикновено отхвърлям на такива пациенти. Отказвам и в случай че схвана, че е невероятно да направя пациентите ми щастливи ", безапелационен е пластичният хирург.

Снимка: btvnovinite.bg
Интересна наклонност в работата на доктор Маронати е увеличаващият се брой мъже, които влизат в кабинета му.

" Когато започнах тази работа през 2001г. имах 1 мъж на 100 дами, а в този момент имам сред мъжете са сред 20 и 50 % от всички пациенти. Много се усилват ", показва доктор Гуидо Маронати.

Според него те нормално са доста по-трудни за отнасяне от дамите. " Мъжете са доста страхливи. Жените не се опасяват от нищо, те просто идват и споделят – желая да съм хубава, направете всичко належащо. При мъжете не е по този начин - те се опасяват от болката, от затрудненията, от белезите, от всичко ", споделя лекарят.

Гуидо Маронати споделя, че в никакъв случай не се опасява, когато е на операционната маса, тъй като да имаш цялостен надзор и убеденост по време на намеса е ключът към триумфа. Въпреки, че самият той основава съвършени форми, предлага интервенция единствено, в случай че мотивът е здравословен или в случай че пациентът е претърпял физическо увреждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР