Кога президентът Румен Радев е имал свое мнение – когато

...
Кога президентът Румен Радев е имал свое мнение – когато
Коментари Харесай

Денков отговори на Радев: Не Украйна, а кръгът около Путин настоява да води война

Кога президентът Румен Радев е имал свое мнение – когато подписва европейски и натовски заявления, или когато приказва в България. Това попита пред публицисти министър председателят Николай Денков.

„ Въпросът е какъв е национале интерес пазиме и какво желаеме да се случи през идващите седмици. Българският народен интерес, несъмнено, е войната да спре, само че това няма да стане с апели към Украйна. Това може да стане за един ден, в случай че Русия се изтегли от украинска територия “, заключи Денков.

Според него изпращането на едни БТР-ри, които в никакъв случай не са били употребявани и „ стоят забравени от 40 години в складовете “ няма по какъв начин да е опасност за нашата национална сигурност.

Той не се съгласи и с думите на президента, че „ Украйна упорства да води тази война “.

„ Напротив, този, който упорства да води война е кръгът към Путин, те започнаха войната “, подсети той.

Николай Денков счита, че една Украйна, която е член на НАТО, ще даде и спомагателна сигурност за България, защото стои на пътя от Русия към страната ни. Сега обаче не е моментът за това и Украйна знае това, има вяра министър председателят.

Той посочи, че недоволството на Украйна е повече, че не са признати още преди години в Алианса, което щеше да подсигурява сигурността им и в никакъв случай нямаше да бъдат нападнати.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР