Кога идва грипната вълна? Здравните власти с нова прогноза. Според

...
Кога идва грипната вълна? Здравните власти с нова прогноза. Според
Коментари Харесай

Кога идва грипната вълна? Здравните власти с нова прогноза

Кога идва грипната вълна? Здравните управляващи с нова прогноза. Според доцент Ангел Кунчев грипът ще доближи епидемиологични равнища през януари.

„ Края на ноември сме, а към момента не засичаме грип. Не си припомням да е имало такова забавяне на грипния сезон през годините. Трудно може да се каже на какво се дължи, само че няма да ни се размине. Грипът в Северна Америка към този момент напредна. През декември чакаме да отчетем обособени дребни огнища на грип – в фамилии, в ясли, в градини. Вероятно в края на януари или през февруари ще се увеличи внезапно заболеваемостта и ще доближи епидемиологични равнища “, акцентира доцент Ангел Кунчев.

Мерките, които прилагахме по време на пандемията от коронавирус явно повлияват при респираторните инфекции, посочи доцент Кунчев. Той съобщи, че през няколкото години на пандемията са засечени рекордно ниски равнища на други болести като скарлатина, варицела и други

При хора с хронични болести и от рисковите групи грипът може да докара до затруднения. Има опция за безвъзмездна имунизация против грип, обезпечени са 333 000 дози. Според доктор Кунчев новата назална ваксина може да облекчи имунизирането, изключително при деца.

„ Октомври и ноември са най-хубави за имунизация, с цел да имаме имунитет през декември, когато се чакат първите огнища на грип “, посочи специалистът.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР