Кога и в какъв срок ще бъде разрешен проблемът и

...
Кога и в какъв срок ще бъде разрешен проблемът и
Коментари Харесай

Бургаските депутати питат министър Гечев: Защо няма дърва за огрев за всички в община Руен?

Кога и в какъв период ще бъде позволен казусът и доставени изчезналите 9500 куб. дърва, питат народните представители от Движение за права и свободи

Над 2000 фамилии от община Руен са оставени да бедстват в студените месеци. Това сигнализират бургаските депутати от Движението за права и свободи Севим Али и Ешереф Ешереф. Двамата народни представители отправоха запитване към служебния министър на земеделието Явор Гечев, като упорстват да бъде решен казусът с дефицита на дървата за огрев в най-скоро време. 

„ На територията на община Руен са 39 обитаеми места с 36 хиляди поданици. 36 селата попадат в териториалния обект на Търговско предприятие ДГС Айтос. Това са работливи хора, които не заслужават аннтихуманното отношение, на което са подложени от страна на личната си страна. Въпреки неоспоримия факт, че дървата за огрев са декларирани първото тримесечие на годината и през днешния ден към този момент съвсем е настъпил дейния зимен сезон, към момента над 2000 фамилии, сред които възрастни хора и фамилии с дребни деца, са оставени на произвола на ориста “, се споделя в питането на Севим Али и Ешереф Ешереф. 

За отоплителния сезон 22/23 година квотата за доставяне на локалното население на община Руен с дърва е 50 000 пространствени кубически метра, избрани от Търговско предприятие ДГС Айтос от 08.02.2022 година На 17 март Община Руен показва утвърден от Общинския съвет лист. 

До 4 ноември т.г. на 36 обитаеми места са доставени 40 822 куб. Това значи, че за цялостното облекчаване на потребностите на локалното население са нужни още 9500 пространствени кубически метра. 

„ През месеците август, септември и октомври, бяха проведени срещи с кметовете на обитаемоте места с управлението на ДГС-Айтос по отношение на големия проблем на популацията на община Руен, само че до този миг резултат няма. Кога и в какъв период ще бъде позволен казусът и доставени изчезналите 9500 куб.дърва за огрев на тези фамилии? “, питат депутатите от Движение за права и свободи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР