Кога и как ще влязат в сила новите правила? 1000

...
Кога и как ще влязат в сила новите правила? 1000
Коментари Харесай

Гражданска отговорност за 1000 лв. – възможно ли е това?


Кога и по какъв начин ще влязат в действие новите правила?

1000 лв. „ Гражданска отговорност” за хулиганите на пътя. Тази сума е изчислена по системата „ бонус малус”. Експерти, които я поддържат, споделят, че в страните, където тя е въведена, злополуките понижават фрапантно. Според скептиците обаче с нея може да се злоупотребява.

В момента „ Гражданска отговорност” се пресмята като се стартира от мощността на автомобила, опита и възрастта на лидера, обитаемото място, в което се движи колата, и предназначението й.

С въвеждането на новата система „ бонус-малус” ще бъдат въведени досиета както на водачите, по този начин и на самите коли – кой, по кое време и по какъв начин е взел участие в пътнотранспортни катастрофи. Спрямо тези досиета ще се пресмята застраховката. Така сумата при хулиганите на пътя може да доближи до над 1000 лв., до момента в който пониженията за примерните водачи - до 40%.

Владимир Илиев е някогашен авто играч с опит от над 40 години зад кормилото. По негови думи тъкмо системата „ бонус-манус” ще избави животи.

Докладът с оферти за „ бонус-манус” системи, показан пред Комисията за финансов контрол, е направен от задграничен съветник и изработен въз основа на данни на „ Пътна полиция” и Гаранционния фонд.

Всяка система е проведена по друг метод и включва разнообразни индикатори. В Германия, да вземем за пример, има 138 милиона комбинации, с които да бъде изчислена сумата. Там злополуките са намалели с 13%.

Водачите ще могат да попадат в един от 25-те класа водачи по отношение на своето досие на пътя. Произшествията ще се разделят в седем категории по отношение на тежестта на случая.

Според Асоциацията на потърпевшите при произшествия, въпреки и добър, моделът е просрочен. За изправните водачи новият модел е добре пристигнал, стига обаче да се пресмята заслужено.

Тепърва следва виновните институции да прочетат и проучват 95-те страници на отчета, предлагащ 11 разновидността на модела. Той ще бъде оценен от Транспортното министерство и Министерство на вътрешните работи. Финалният вид ще бъде определен от Комисията за финансов контрол, министъра на превоза, осведомителните технологии и известията и министъра на вътрешните работи, като публичното ѝ разискване ще бъде инициирано през септември тази година, съобщи Нова Тв.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР