Кога и как ще поевтинеят сметките ни, след спада на

...
Кога и как ще поевтинеят сметките ни, след спада на
Коментари Харесай

Валентин Николов: Никога не е било лесно да се преговаря с Газпром

Кога и по какъв начин ще поевтинеят сметките ни, след спада на цената на газа, разяснява Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, - ръководител на енергийната комисия в Народното събрание.

Това бяха доста дълги договаряния, те започнаха от юли месец предходната година. Ние чакахме точния миг. Очаквахме съветската страна да изиска смяна на точката за достъп. Тази промяна определяше нови условия. Това докара до тези тежки договаряния. Определено най-важното изискване е това, че Европейска комисия задължи Газпром да предоговори всички контракти, съобщи шефът на енергийната комисия.

По думите му в никакъв случай не е било елементарно да се договаря с Газпром.

На Трети март: Русия смъкна цената на газа за България

Има разнообразни хипотези, само че България към този момент има реверсивни връзки. Влиза газ и от Турция, и от Румъния и от Гърция. Цената на крайните консуматори сигурно ще намалее, сподели Николов.

Няма по какъв начин да се понижи цената на газа, като се обади някой по телефона. Това е една комплицирана формула. Не може един политик да се обади на различен политик, доста по-сложни са нещата, разяснява той.

По думите му в този момент България може да си разреши да договаря, даже може да си разреши да не подписва контракти, тъй като към този момент има доста източници. Утре в комисията по енергетиката ще има генерална среща, на която ще се обясни формулата за цената на газа, уточни още Николов. Ще се предложи вид да се компенсират със задна дата крайните консуматори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР