Кога децата ще могат да се ваксинират срещу коронавируса -

...
Кога децата ще могат да се ваксинират срещу коронавируса -
Коментари Харесай

В САЩ може скоро да ваксинират гимназисти срещу коронавирус

Кога децата ще могат да се имунизират против ковид - отговор на този въпрос потърси Асошиейтед прес в Съединени американски щати.

Всичко зависи от възрастта на децата, само че някои младежи скоро ще могат да бъдат ваксинирани.

Ваксината на Pfizer/BioNtech към този момент е утвърдена за потребление при лица над 16 години. Това значи, че някои гимназисти ще могат да одобряват тази ваксина, когато попадат в категориите за имунизиране по местата, където живеят, поради здравното си положение или когато е налична.

Pfizer/BioNtech и Moderna към този момент завършиха с набирането на доброволци за проучвания при деца на и над 12 година и се чака да разгласят резултати през лятото. Ако регулаторът одобри резултатите, то и по-малките младежи ще може да стартират да се имунизират, когато доставките го разрешат. Ваксината на Moderna има утвърждение за потребление при хора на и над 18 година

Изследванията започнаха при по-големи деца, тъй като те реагират на имунизациите по подобен метод като възрастните. Тестовете при по-малките са по-сложни, тъй като те може да изискват друга доза или да реагират по друг метод.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР