Кога българските управници ще започнат да говорят за българските духовни

...
Кога българските управници ще започнат да говорят за българските духовни
Коментари Харесай

Ген. Тодор Бояджиев: Ще заговорят ли управниците ни за нашите духовни граници

Кога българските управници ще стартират да приказват за българските духовни граници? Това попита ген. Тодор Бояджиев, откакто преди дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган за следващ път включи в духовните си граници елементи от България и други балкански страни. Ердоган си следва неоосманска идеология, това се трансформира в държавна идеология, а световна Турция последователно стартира да отстъпва на неоосманизма и така нататък Той е президент на своята страна и прави това, което счита, че е належащо за нея, разяснява гостът.

„ Кога българските управници ще стартират да приказват за българските духовни граници? Кога ще се откри някой, който да напомни, че в Мала Азия, в XX в., в 1912 – 1913 година стотици български църкви, манастири, екзархични парцели, персонални парцели са отнети, а българите са прогонени с огън и меч? Колко в България се знае, в кои учебници по история написа за турския геноцид? Кога най-сетне български общественик ще се изправи и ще каже на господин Ердоган: „ Вие дължите опрощение на българския народ! “? Три години преди арменския геноцид генералната подготовка е с Тракийския геноцид. Избити са към 60 хиляди българи и повече от 200 хиляди са прогонени “, сподели гостът.

Не става дума за териториални искания, това е даденост, би трябвало да я приемем, би трябвало да развиваме положителни връзки, само че не за сметка на премълчаване на историята. Народ, които си не помни историята, няма бъдеще, добави ген. Бояджиев.

Според него отговорът на Министерството на външните работи е правилен, изискан съгласно интернационалното право, само че непълен.
Министерство на външните работи за Ердоган и Кърджали: Държавните граници не подлежат на преразглежданеБългария и Турция се радват на отлични двустранни връзки, показват от външното ни ведомство

Виждам страхотна задявка на ориста, която ми е чудно по какъв начин нашите политици не са оценили – Ердоган идва у нас за срещата Европейски Съюз – Турция на 26 март – Националния ден на Тракия, деня, в който отдаваме респект на българската войска и свеждаме глава пред мъчениците на турския геноцид над българското население в Тракия и Мала Азия, сподели ген. Бояджиев.

Срещата има своите предели и дневен ред, само че най-малкото би трябвало да се спомене, че това е Денят на Тракия, счита той. Той добави и че през август президентът Румен Радев е поел ангажимент тази година денят да се чества под неговия патронаж.

Той разяснява и случая с някогашния разузнавач Сергей Скрипал. Според него, в случай че Москва е желала да го ликвидира, е имала безчет случаи да го направи, а не тъкмо в този миг. Русия минимум има интерес от гибелта му седмица преди изборите, счита Бояджиев.

Напрежението сред Лондон и Москва поради отровения разузнавач се разраства и на медийния фронтБританските управляващи предизвестиха, че ще лишават акредитацията на държавната телевизия " ЕрТе "

Да се сочи с пръст Русия е идеологически, а не същностно стимулирано, уточни той. Според него доста повече печели Украйна, да вземем за пример, поради възможен следващ напън и наказания за Москва, както и тероризмът, с цел да няма обединени дейности на Запада и Русия против него.

Използваното против Скрипал вещество „ Новичок “ е създадено през 70-те години в научните институти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и военните. Такива институти е имало в Киев и Узбекистан, уточни генералът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР