Кофите за боклук в кв. "Белите брези" в София рязко

...
Кофите за боклук в кв. "Белите брези" в София рязко
Коментари Харесай

Кофите за боклук изчезнаха в Белите брези в София


Кофите за отпадък в кв. "Белите брези " в София внезапно изчезнаха, сигнализираха пред "Скандал " поданици.

На места по улиците към този момент няма кофи, а на други от 4-5 броя са останали единствено по една. "Това е цялостен парадокс на 5-6 блока на цяла улица да има единствено една кофа. За какво плащаме такса боклук? ", разясняват жителите. Хората си изхвърлят боклука до единствената кофа, а кучетата и котките го разнасят. Въпрос на време е да плъзнат болести, допълват те. Гражданите упрекват за обстановката кмета на София Йорданка Фандъкова, която е занемарила столицата. В момента не е ясно коя компания чисти регион "Красно село ", към който попадат Белите брези. Въпросната компания би трябвало да бъде глобена, като й бъде взета концесията, разясняват още жителите.

Междувременно Столичната община е оповестила социална поръчка, през която да избере кой да чисти София в продължение на пет години. Това е най-големият разход в бюджета на общината, като сегашният търг е за 430 млн. лева

- Договорите за седем зони на София (столицата без "Младост ", "Овча купел " и "Витоша ") изтичат след съвсем година.
- Срокът за подаване на предложения е 21 август, т.е. къс и във ваканционен месец.


Защо е значимо това: Жителите на София и компаниите заплащат по към 200 млн. лева годишно такса боклук и по какъв начин се харчат парите им е значимо. Общината не попита директно засегнатите какво да промени, да вземем за пример като периодичност на миене на улици или задача за зимно разчистване, а просто прекопира остарялата поръчка.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР