Кофеинът е един от помощниците в борбата с чувството на

...
Кофеинът е един от помощниците в борбата с чувството на
Коментари Харесай

Колко дълго кофеинът се задържа в тялото?

Кофеинът е един от помощниците в битката с възприятието на унесеност. Сам по себе си обаче той може да повлияе отрицателно върху съня, което от своя страна довежда до един затворен цикъл от фалшив сън и консумация на кофеинови питиета.

Кафето е най-консумираната напитка в света, а кофеинът е най-широко употребяваното фитонутриентно съединяване за поощряване на силата в света. Чаша кафе заран е всекидневен обред за милиони хора по света. Ако и вие сте от феновете на кафе, замисляли ли сте се в действителност какъв брой време кофеинът остава във вашия организъм и по какъв метод това ви въздейства?
Как работи кофеинът?
Кофеинът е енергийно съединяване, което блокира аденозиновите рецептори. Аденозинът е химикал, насърчаващ съня,. Той се натрупва през целия ден, което води до възприятието на унесеност. И защото кофеинът има резултат върху метода, по който организмът контролира сънливостта, няма подозрение, че той повлиява и върху здравето на съня.

Кофеинът се среща в кафето, някои типове чай, разнообразни кофеинови питиета, както и в тъмния шоколад. Разбирането на това по какъв метод тъкмо работи кофеинът е от значително значение. Само по този метод може да извлечете изгодите от този фитохимикал и да избегнете нежеланите странични резултати от него като нарушено качество на сън.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР