Коефициентът на разпространение на британския вариант на коронавируса в Япония

...
Коефициентът на разпространение на британския вариант на коронавируса в Япония
Коментари Харесай

Британският вариант на коронавируса е 1,32 пъти по-заразен от основния

Коефициентът на разпространяване на английския вид на ковид в Япония се оказа 1,32 пъти по-висок спрямо в началото публикувания, заяви японската социална телевизия.

Медията цитира умозаключение на Националния институт по инфекциозни болести. Учените означават, че затова настоящите способи за профилактика на разпространяването на инфекцията могат да се окажат незадоволителни. По време на проучванията експертите анализирали данните за скоростта на разпространяване на инфекцията в интервал от 50 дни - от 1 февруари, когато в страната беше регистриран първият случай на английския вариант, до 22 март.

Понастоящем упоменатият вид е най-разпространен в западната част на Япония и в частност в префектура Осака. Тук, поради внезапното повишение на броя на заразяванията, беше въведен местен режим за изключителна обстановка от 7 април.

Японските учени предизвестяват, че в близко време разпространяването на английския вид може да доближи и до столичния район.

От началото на пандемията в Япония бяха регистрирани 494 хиляди случая с 9 300 летални изхода. Оздравели са 455 хиляди от инфектираните, 456 пациенти се намират в тежко положение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР