Коефициентът на плодовитост на тийнейджърите в Тексас се повиши за

...
Коефициентът на плодовитост на тийнейджърите в Тексас се повиши за
Коментари Харесай

Коефициентът на раждаемост на тийнейджъри в Тексас се повиши за първи път от 15 години след забраната на абортите, като това до голяма степен се отрази на латиноамериканците

Коефициентът на плодовитост на младежите в Тексас се увеличи за първи път от 15 години през 2022 година, смяна, провокирана от непропорционално високи проценти, следени измежду испаноговорящите младежи през годината след влизането в действие на шестседмична държавна възбрана за абортите, съгласно изследване на Университета на Хюстън.

Латиноамериканците от всички възрасти също са имали най-голямо нарастване на раждаемостта и равнищата на плодовитост спрямо други расови или етнически групи в щата от 2021 до 2022 година, съгласно изследване, оповестено предходната седмица от Института за проучване на дамите, пола и сексуалността на Университета в Хюстън.

Жените от Тексас са родили 16 147 бебета повече през 2022 година, в сравнение с през 2021 година От тях 13 503 бебета, или 84%, са родени от латиноамериканки, съгласно изследването.

Освен това междинният коефициент на плодовитост — броят на родените деца на 1000 дами — е повишен с 5,1% измежду латиноамери...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР