Кое предпазва повече от - маска или предпазен шлем? На

...
Кое предпазва повече от - маска или предпазен шлем? На
Коментари Харесай

Маска или шлем - кое предпазва повече от COVID-19?

Кое защищава повече от - маска или защитен шлем? На този въпрос отговори доцент доктор Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в НЦЗПБ пред Българска национална телевизия.

Многократното носене на една и съща маска не предлагам. Най-хубави са най-евтините хирургична маска за еднократна приложимост, сподели тя.
 Над 18 000 души са дали позитивна проба за ковид у нас Над 18 000 души са дали позитивна проба за ковид у нас
Броят на доказаните случаи на ковид в България се усили доста и като безусловно число, и като %. За деня откритите...
Маската би трябвало да се слага компактно над носа, без да покрива очите, несъмнено. Около носа би трябвало да е прилегнала добре. Свалянето на маската би трябвало да е единствено за дръжките, изясни специалистът.
Грешното носене на маска е с открит нос или под брадата.
Предпазният шлем
Шлемът обаче защищава по-малко, удостовери Гломб.
Но в композиция от двете се получава най-хубава отбрана от инфекции.
 Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите
Руски молекулярни биолози откриха в клетките на индивида и на мишки молекула на РНК, способна да се съединява с частици на разнообразни видов...
В учебно заведение
Като носим маска оглушаваме, акцентира тя. Поради фактът, че децата няма да виждат ясно артикулацията на преподавателите.
„ На децата ще им бъде мъчно да схващат, добре е да се вижда артикулацията. Въпрос на съответни условия е учителите да изберат доколко да носят маска, до каква шлем “, изясни тя.
Гломб подсети, че дезинфекцията на ръцете е приоритет.
" След 9 месеца виждаме, че вирусът си заразява наред. С инфекцията ще се завърши когато задоволително огромна част от хората получи някакъв имунитет, така наречен групов. Мисля, че сме още безусловно надалеч ", разяснява още Гломб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР