Кое определя каква ще бъде годината – зодиите, числата, гадаенето

...
Кое определя каква ще бъде годината – зодиите, числата, гадаенето
Коментари Харесай

Каква е 2024 - Божието слово срещу човешките рамки

Кое дефинира каква ще бъде годината – зодиите, числата, гадаенето или престижът на Божието слово – Библията. Тази тематика избра за рубриката си „ Думи на вяра “, свещеник Живко Тончев. Повод за нея е самодейност, в която на шатра жителите могат да получат персонален хороскоп с прогноза за 2024.

„ Към услугата има забележим интерес и опашки от хора, които чакат да схванат от астролог, какво следва да им се случи. Но Библията и в Стария и в Новия завет е доста безапелационна във връзка с тези практики. Те са сложени на едно място, дружно с обредите с жертвоприношения, диалози с мъртвите, гадаенето… Изборът да се довериш на предсказания, вместо на Всемогъщия Създател се дефинира като низост от Бога. От друга страна тези практики лимитират човешките характерности и благоприятни условия, и основават у индивида чувството, че всичко е предначертано. Сякаш нищо не зависи от нашите решения, дейности, мисли. Но Бог ни е основал неповторими, със свободна воля и здрав разсъдък. Как ще определим човек, съгласно зодията. Не е ли по-правилно, вместо към нея, да погледнем към темперамента на индивида, средата, възпитанието, убежденията и плодовете от дейностите му “, разяснява свещеник Тончев.

Той моли хората да не се подвеждат по сходни практики, тъй като всеки човек е основан неповторим.

И разяснява, че в книгата „ Второзаконие “, Бог дава обещание да прогонва народите, които разчитат на такива окултни практики в опит да погледнат и предначертаят бъдещето.

За образец, той показа стихове от разнообразни книги и писма, включени в Библията, които дават опция на индивида да огледа в света на невидимото и да види заплахите от доверието в неща, които не са по Божията воля.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР