Кое е важното, което научихме след седмицата на трагични инциденти

...
Кое е важното, което научихме след седмицата на трагични инциденти
Коментари Харесай

В Панорама: Какво научихме след трагичните инциденти в Рояк и АМ Струма?

Кое е значимото, което научихме след седмицата на трагични произшествия и какви са последствията от пандемията - в " Панорама " гостуваха доктор Цветеслава Гълъбова, Венци Мицов, Петко Георгиев.

" Видно от протичащото се у нас след сходни нещастия, не си вземаме поука. както сподели вашият сътрудник - животът е импровизация. Уви, ние импровизираме, не съблюдаваме разпоредбите. И откакто се случи нещастието, ние се потапяме в тъгата ", съобщи психиатърът доктор Гълъбова.



По думите ѝ е значимо в такива моменти да оказваме помощ на хората, които в действителност претърпяват въката. Тя разяснява, че домовете и лечебните заведения за хора с увреждания постоянно са по селат и в " някогашни " здания - остарели учебни заведения, затвори, което демонстрира, че третираме и хората с увреждания като " някогашни " хора.

Според музиканта Венци Мицов протичащото се напоследък не е импровизация, а злополука, преливане от пусто в празно.

" Гледам реакциите след тези нещастия и гибелта сякаш от дълго време спря да съществува при нас. Има липса на взаимност, което значи, че като общество сме достигнали дъното ", съобщи Мицов.



Петко Георгиев счита, че не можем да обобщаваме, защото обществото е маса от положителни, неприятни, професоналисти и дилетанти. Не сме привикнали да изкарваме на напред във времето положителните хора и техните действия.

За изкуството като лек - посетители в студиото бяха Ицхак Финци и Лиза Боева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР