Кое е разхлабено от мерките - могат да се посещават

...
Кое е разхлабено от мерките - могат да се посещават
Коментари Харесай

Мерките срещу COVID-19 като фолклора - от джинджифил до червени домати

Кое е разхлабено от ограниченията - могат да се посещават откритите площи на заведенията, театрите са с 30% потенциал, преди - бяха с 50%, фитнесите са на 30%. Няма смисъл да бъдем упреквани, има баланс, който би трябвало да се съблюдава. Това съобщи по отношение на разхлабването на ограниченията против разпространяването на ковид у нас здравният министър Костадин Ангелов.

Той обоснова решенията, които здравните управляващи взимат, с изменящата се обстановка и търсенето на баланс. Самият Ангелов съобщи, че ограниченията се трансформират и това е обикновено, той отхвърли упреците за променчивост.

Така се случвало и в " националния фолклор ", по думите на Ангелов, който напомни, че пред пролетта на 2020 година настоящ беше джинджифилът, през есента лимоните и содата, а в този момент по този начин настоящи са алените домати.

По думите му се проучва и скритата заболеваемост, която съгласно специалисти варира сред 250 000 и 500 000 души. На намерено вирусът се предава по-трудно, безапелационен е здравният министър, заявявайки, че предходната седмица на бул. " Витоша " в София е било навалица, " само че София не е България и нещата в другите градове са разнообразни, те също се проучват ".

Той изясни за решенията за маските навън: огромният % на болни е в градовете, където има най-голяма плътност ". В Бургас и Кюстендил, където е имало идентична обстановка - се търсели решения. " Независимо то забранителните ограничения, хората се събираха навън, в Бургас като бяхме - коментирахме, няма по какъв начин да забраним на 15-20 деца да се съберат в една градинка, да си приказват, да са седнали един върху различен, само че можем да им кажем, че би трябвало да носят маски ", добави Ангелов.

Той разяснява също, че няма възбрана на планов банкет в лечебните заведения - всеки, който има потребност от лекуване, в това число и планово, също, което е обвързвано със застрашаващо положение, най към този момент пациенти с онкозаболявания, с диагноза със сериозна опасност за здравето, хората с хроничните болести могат да бъдат одобрявани. " Това е ясно написано в заповедта на Министерство на здравеопазването ", сподели Ангелов и прикани да се спрат спекулациите, защото задачата е една-единствена " анестезиолозите да свободни и да се пренасочват към пациенти с ковид ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР