Кое е по-важно – партийният интерес или обединение около обществения

...
Кое е по-важно – партийният интерес или обединение около обществения
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП подкрепи младите семейства и децата - това трябва да продължи

„ Кое е по-важно – партийният интерес или обединяване към публичния интерес? В отговора се крие и бъдещето на финансовата непоклатимост. Има терзания за финансовата непоклатимост, само че те ще отпаднат при разумно редовно държавно управление. “ Така Драгомир Стойнев, лидер на листата на “БСП за България “ в Пазарджик отговори на въпросите на хората дали страната не е пред банкрут и дали ще доближат средства за обществени заплащания и пенсии. Те му бяха заложени от поданици на Батак и Панагюрище.
„ Появилите се в медиите сюжети за възможен банкрут и неспособност за обслужване на държавния дълг са единствено сюжети. Честно е обаче да кажем, че страната ни работи без бюджет за 2023 година, по старите параметри от 2022 година Което значи, че антикризисни политики няма по какъв начин да се вършат, няма по какъв начин да чакаме и стабилизация и стопански растеж. Ресурс за това има, само че в случай че не бъде разпределен през формален бюджет и политики, той ще стои заключен, а хората и бизнеса ще останат в режим „ оцеляване “, сподели социалистът.  
Стойнев не спести рецензии към ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “. Според него, вкопчени в борбата за превъзходство, двете сили показват един недостатък – преодоляване на властта, за да хранят икономическите ползи към тях. „ Това, което Политическа партия направиха в енергетиката, посредством преодоляването на доставките на газ и основаване на мрежа на частни медиатори към страната, е това, което години вършиха и ГЕРБ с огромните инфраструктурни планове. “
„ В късия мандат, в който Българска социалистическа партия бе измежду ръководещите, Политическа партия отрязаха разговора в енергетиката и интернационалната политика и видяхме какво стана. Оставиха на Българска социалистическа партия сложните ресори „ обществена политика “ и „ стопанска система “ и тъкмо там нещата започнаха да се случват – и поддръжката за бизнеса, увеличението на минималната работна заплата, и поддръжката за младите фамилии посредством обществени заплащания и поддръжка за децата в учебна възраст “, напомни още той.
Драгомир Стойнев  показа и главните параметри на фискалната политика на Българска социалистическа партия, която на процедура е най-разумната рамка за обединяване и надграждане в идните диалози за държавната политика след изборите.
„ Българска социалистическа партия предлага добра структура за народен консенсус – въпросът е дали това е задачата или още веднъж партийният нарцисизъм ще повлече страната към следващите избори “, сподели още той.
В Панагюрище в предизборната среща с участваха претендентите за народни представители Петя Цанкова, Димитър Жилков, Светлана Парашкевова-Узунова, Велина Георгиева, Георги Янкулов и Елена Велева.
„ Длъжни сме да поемем отговорност поради децата ни, поради околните ни, поради нас самите. Силата на БСП  е в честния и прям диалог, тъй като Българска социалистическа партия е партията на ясните и съответни решения и в центъра на политиката й е бил постоянно българският жител “, съобщи Велина Георгиева. 
Повишаване на приходите и на покупателната дарба, отбраняване на националните ни ползи са част от целите на Българска социалистическа партия “, сподели и Светлана Парашкевова. Георги Янкулов разяснява, че Българска социалистическа партия е срещу войната в Украйна, България желае неутралитет и желае да е зона на мира. „ Ще работим за поредна политика против повишаването на цените, за растеж на обществените заплащания “, акцентира Петя Цанкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР