Кое е по-интересно - осем часа на ден да попълвате

...
Кое е по-интересно - осем часа на ден да попълвате
Коментари Харесай

10 интелигентни съвета за тези, които искат да направят кариера

Кое е по-интересно - осем часа дневно да попълвате таблици в Excel или да измисляте нови и вълнуващи планове? Анабел Актън от уеб страницата The Muse предлага няколко предписания, които да ви оказват помощ да се откажете от скучната рутина и най-сетне да започнете да създавате нещо ново.

Често ни се коства, че да бъдеш иноватор в работата е просто невероятно, тъй като това не зависи от нас. Може би вашата компания не обича рисковете и избира да прави всичко по старомодния метод, може би имате амбициозни и плашещи цели, или може би имате толкоз дълъг лист със задания, че започването на нещо ново наподобява немислимо.

Може би това значително е правилно. Но въпреки всичко има някои трикове и решения, които съвсем всеки може да приложи и да " напомпа новаторските си мускули ".

Ето 10 такива правила, които можете да опитате на работното място и които ще ви оказват помощ да бъдете по-креативни всеки ден.
 Снимка 325330
Източник: Europa.eu

Започнете да организирате правостоящи срещи

Когато стоите прав, силата ви се трансформира изцяло. Променя се и силата на срещата. Организирайте една правостояща среща - и ще видите какъв брой по-бързо минава всичко, какъв брой повече деяние и възторг се пораждат. Ще мине по-малко време, а тимът ще има повече мотивация. Трябва ли първо да убедя шефа си? Подхвърли му тази публикация.

Трябва да има източници на ентусиазъм към вас

Веднага щом видите нещо в света, което притегля вниманието, намерете място за него някъде наоколо към вас. Това може да бъде всяко изобретение: готина реклама в магазина, извънредно проведено меню, даже изобретателно писмо, на което четейки се засмяхте. Колкото по-провокативно е това нещо, толкоз по-добре? Ако имате място на стената, закачете отрязъци там. И в случай че работите в намерено пространство, където няма такова място, направете го най-малко виртуално в Pinterest.
 Снимка 348313
Източник: iStock

Намери другар

Иновациите рядко се случват във вакуум. Намерете сътрудник с който се чувствате удобно, и се нагласете да бъдете отворени един към различен. Насърчете го да опита нещо ново - дано това да бъде ново кафене, където разпускате, нова форма на показване на концепция, четене на публикации, които въодушевяват нещо, или просто мозъчна офанзива. По-лесно е да го извършите дружно, а и е по-добре.

Поемайте и дребни планове

Често ни се коства, че концепциите би трябвало да бъдат огромни, революционни, грандиозни. Но постоянно дребните нововъведенията трансформират доста неща. Такава иновация в дребен мащаб има големи преимущества. Случват се бързо и най-често без звук, само че притегля вниманието и интереса на сътрудници и началници. А и по този метод можете да проправите пътя за по-големи и по-сериозни планове. Опитайте се да променяте някои дребни неща допустимо най-често: по какъв начин пишете имейлите или по какъв начин се възнаграждавате за добра работа, по какъв начин стартирате деловите срещи.

Прегледайте познатите неща

Ние вършим доста неща автоматизирано. Това ни оказва помощ да вършим работата си сполучливо, само че също по този начин ни пречи да виждаме нови благоприятни условия. Подчертайте всички задания, които вършиме през целия ден, без да мислите. Отделете малко време и обсъдете по какъв начин те могат да бъдат направени по друг метод. Понякога нищо няма да излезе от това. Но постоянно ще има нов метод да извършите нещо, с което към този момент сте привикнали.
 Снимка 359505
Източник: iStock

Вдъхнете живот

Спри да приказваш, започни да го правиш! Превърнете мислите в думи, думите в облици, облиците в прототипи. Когато хората видят концепцията ви онлайн, надали ще я не помнят, ще я одобряват по-сериозно, ще желаят да вземат участие в нейното създаване и осъществяване. Дори неприятната рисунка е по-добра от обикновена записка.

Налагане на забрани

Изглежда като абсурд, само че рестриктивните мерки и бариерите в действителност ви карат да вършиме нововъведения, принуждавайки ви да мислите по-динамично и креативен. Като упражнение си забранете нещо и вижте какво ще се случи. Забранете потреблението на избрани думи, забранете потреблението на някои запаси, забранете си да мислите за някакъв целеви пазар, забранете си елементарните средства за връзка - и тогава творчеството ви ще бъде засилено.
 Снимка 443890
Източник: iStock

Излезте от офиса

Наложете си правилото да излизате на открито, даже просто единствено да обикаляте постройката. По пътя обърнете внимание на това, което виждате. Ако имате потребност от дисциплинираност в преследването на ентусиазъм, превърнете я в игра: потърсете всичко, което стартира с буквата А, на първия ден, с буквата Б на втория ден и така нататък Мозъкът ви ще стартира да построява мостове сред това, което виждате, и проблемите, които сте оставили в офиса. Това е хубостта на нашето подсъзнание.

Бъдете изобретателни

Твърде доста хора стартират деня, като ревизират електронната си поща. По-добре е да качите нещо в мозъка си, което предизвиква творчеството. Изберете ария, която в действителност харесвате, обичания си подкаст или блог и започнете сутринта с нещо такова. Тя би трябвало да бъде нещо, което подхранва въображението. Ще се изненадате какъв брой доста това ще промени отношението ви и равнището ви на креативност денем.
 Снимка 301128
Какво би направил вашият воин?

Когато някой проблем ви озадачава, пуснете тежката артилерия в борба. Съхранявайте лист с обичаните си създатели някъде покрай вас. И когато възникне проблем, обърнете се към листата и се запитайте - какво биха създали, с цел да решат казуса? Как Уили Уонка би решил казуса с пакетирането? Как Коко Шанел ще се оправи с информационния проблем? Как Салвадор Дали ще усъвършенства веригата за доставки? Вашият воин ще ви отвори очите.

Такива техники може да наподобяват обикновени, само че взети дружно, те ви оказват помощ да видите света в нова светлина. И това е целият смисъл на нововъведенията - да видиш опция там, където другите не я виждат. Колкото повече ги практикувате, толкоз по-бързо ще се трансфорат в нормалния ви метод на мислене и толкоз по-иновативни решения ще обхванат в ежедневната ви работа.

Само не забравяйте: да направиш нещо ново се изисква храброст. Действията ви ще вдъхновят някой от сътрудниците ви, който ще желае да се причисли към вас. И някои дни ще почувствате, че сте поели прекалено много. Но събудете вътрешния си боец и продължете напред. И не забравяйте, че всяка опозиция може да бъде преодоляна, в случай че сте задоволително упорити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР