Кое е по-добре – да лекуваш 36 111, защото не

...
Кое е по-добре – да лекуваш 36 111, защото не
Коментари Харесай

Лекар към Борисов: Хората са на първо място, не икономиката - веднага строга карантина

Кое е по-добре – да лекуваш 36 111, тъй като не си въвел карантина поради ковид, или да имаш 240, които да лекуваш, само че за сметка на 15-20 дни стопански загуби. Да, би трябвало да има тежки и строги ограничения, да, би трябвало да има тежки и строги наказания. Това съобщи общопрактикуващият доктор Гергана Николова пред Българска национална телевизия.
Николова приказва от позиция на математически модел –. Тогава няма да се наложи да се викат на работа пенсионирани лекари. Тя беше безапелационна – и Китай, и Италия споделиха: " Пазете си лекарите, пазете си медицинските сестри! "
Припомняме, че късно тази нощ министър председателят Бойко Борисов цитира данни, че за 17 дни един болен от ковид, който не знае, че е инфектиран, контактува приблизително с 800 души , като изясни, че това е статистика в международен мащаб, не в България. Затова той предложи строги санкции (вижте тук!)
Когато си контактен и не е ясно дали и ти си болен, да вървиш да се ръкуваш с родственици, другари, познати – какво искаш да направиш, да ги убиеш ли, ти си биологична бомба, настоя Николова.
Тя беше безапелационна и за друго – нужни са маски и дрехи в този момент, не след ден, след 7 дни. " Да, ние сме доста положителни – къде са ни маските? Къде са ни ръкавиците ”, акцентира лекарката. И даде образец – в случай че вършиме приблизително дневно 20 репортажа, обаче трябват 50, какво ще вършиме – ще викате на помощ, добави Николова.
Д-р Гергана Николова адмирира жестове на частни лаборатории, които могат да изследват за ковид. Тя предизвести, че лекарският поминък не 2+2 – няма по какъв начин да се каже на 100% какви признаци демонстрират ковид, тъй като всичко е доста самостоятелно и зависи от възможни съпътстващи болести.
„ Очаквам от моето държавно управление, от моят министър председател, да сложи преди всичко живота на хората. Криза е – икономическият резултат остава обратно. Сега е моментът да го създадем ”, безапелационна е лекарката.
Още: " За пръв път откогато ковид стана проблем, статистиката на болестта замръзна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР