Koe e най-съкровеното ви желание? За какво мечтаете и нямате

...
Koe e най-съкровеното ви желание? За какво мечтаете и нямате
Коментари Харесай

Пожелайте си нещо: Тази нощ небето се отваря и сбъдва най-съкровените ни желания

Koe e най-съкровеното ви предпочитание? За какво мечтаете и нямате самообладание да сбъднете? Кой чества имен ден на 26-ти октомври? Кой чества имен ден на този ден?

Ето кой чества имен ден на 26-ти октомври.

На 26-ти октомври православната черква уважава паметта на Свети Великомъченик Димитрий Мироточец на 26-ти октомври. Днес всички познаваме този празник като Димитровден.

Смята се, че на този ден се бележи началото на зимата. Поверието гласи, че в нощта против празника небето се отваря и сбъдват най-съкровените стремежи.

През нощта против Димитровден можете да отправите молба към Бога в среднощ. Ако сте правоверен, молбата ще бъде изпълнена.

Дойде ли Димитровден, реколтата към този момент е прибрана и хамбарите са цялостни. Според друго вярване през нощта против Димитровден овчарите хвърляли сопа в кошарата и в случай че на сутринта овцете лежали до нея, то зимата щяла да бъде студена и дълга.

На празника се правят и гадания, които са свързани със стопанството. Свети Димитър се счита за заповедник на зимните студове и снегове. В легендите се споделя по какъв начин той разтръсквал дългата си бяла брада и започвал да вали сняг. Смята се, че държанието на домашните животни подсказва каква ще бъде зимата.

На 26-ти октомври означаваме празника на българския строител.

На 26-ти октомври имен ден честват Димитър, Митко, Митьо, Димо, Димка, Димитрина, Димчо, Димана. Желаем ви доста здраве, благополучие и триумфи!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР